Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φορτσάκης (ΝΔ): Η ρύθμιση υποταγής της ιδιωτικής εκπαίδευσης στον κ. Φίλη πρέπει να αποσυρθεί αμέσως

Φορτσάκης (ΝΔ): Η ρύθμιση υποταγής της ιδιωτικής εκπαίδευσης στον κ. Φίλη πρέπει να αποσυρθεί αμέσως
«Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αντί να εργαστεί για να διορθώσει τα χάλια των δημόσιων σχολείων, θέτει ως προτεραιότητά της πλέον και τη διάλυση των ιδιωτικών σχολείων»
Σκληρή επίθεση προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη εξαπέλυσε, μέσω δηλώσεών του, ο Συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Επικρατείας, Θεόδωρος Φορτσάκης, με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε ο υπουργός στη Βουλή για τα ιδιωτικά σχολεία.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Φορτσάκης δήλωσε ότι ο υπουργός Παιδείας θέτει ως προτεραιότητά του τη διάλυση των ιδιωτικών σχολείων, αντί να διορθώσει τα προβλήματα που επικρατούν στα δημόσια, ενώ τόνισε ότι η ρύθμιση υποταγής της ιδιωτικής εκπαίδευσης στον κ. Φίλη πρέπει να αποσυρθεί αμέσως.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας:

«Μετά τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά και στη διάλυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Όπως το συνηθίζει ο κ. Φίλης, κατέθεσε αιφνιδιαστικά στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τα ιδιωτικά σχολεία με μόνο στόχο τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των ιδιωτικών σχολείων και τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αντί να εργαστεί για να διορθώσει τα χάλια των δημόσιων σχολείων, που η ίδια έχει προκαλέσει, θέτει ως προτεραιότητά της πλέον και τη διάλυση των ιδιωτικών σχολείων.
Ο σκοπός τους είναι ένας και άσχετος με την εκπαίδευση: Η ικανοποίηση ενός συγκεκριμένου κομματικού ακροατηρίου, που απεχθάνεται την ιδιωτική πρωτοβουλία, την αξιοκρατία και την αξιολόγηση.
Η ρύθμιση υποταγής της ιδιωτικής εκπαίδευσης στον κ. Φίλη πρέπει να αποσυρθεί αμέσως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης