Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais: Με επιτυχία θα περάσουν τα stress tests και οι έξι ισπανικές τράπεζες

El Pais: Με επιτυχία θα περάσουν τα stress tests και οι έξι ισπανικές τράπεζες
Οι πηγές επιβεβαιώνουν ότι οι Santander, BBVA, BFA-Bankia, CaixaBank, Sabadell και Popular, θα ανταπεξέλθουν με ευκολία στη δοκιμασία της ΕΒΑ
Με επιτυχία θα περάσουν τα stress tests της Ευρωπαϊκής Τραπεζική Αρχής (ΕΒΑ)και οι έξι ισπανικές τράπεζες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ισπανική εφημερίδα El Pais, επικαλούμενη τραπεζικές πηγές.
Οι πηγές επιβεβαιώνουν ότι οι Santander, BBVA, BFA-Bankia, CaixaBank, Sabadell και Popular, θα ανταπεξέλθουν με ευκολία στη δοκιμασία της ΕΒΑ, συγκεντρώνοντας μάλιστα θετική βαθμολογία στην αξιολόγηση, στόχος της οποία είναι η σύγκριση και η αξιολόγηση της ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών, σε ενδεχόμενα οικονομικά σοκ.
Με βάση το δυσμενές σενάριο, η BFA-Bankia θα καταγράψει τον καλύτερο δείκτη common equity tier 1 (κοντά στο 10%), ενώ οι CaixaBank, BBVA, Sabadell και Santander θα είναι κοντά στο 8%-9%.
Ακολουθεί η Popular κοντά στο 7%, αν και αυτά τα στοιχεία δεν λαμβάνουν υπόψη την αύξηση κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, και μπορεί να οδηγήσει το τελικό ποσοστό στο 10%.
Σημειώνεται ότι τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την ΕΒΑ την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 (23:00 ώρα Ελλάδας).



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης