Λαϊκή Ενότητα: Ο νεομνημονιακός Τσίπρας επιδιώκει ένα μνημονιακό Σύνταγμα

Λαϊκή Ενότητα: Ο νεομνημονιακός Τσίπρας επιδιώκει ένα μνημονιακό Σύνταγμα
Η ΛΑ.Ε. σχολιάζοντας τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση κάνει λόγο για δημαγωγία και λεηλασία του λαού
Για κακόγουστη κυβερνητική και κομματική επικοινωνιακή φιέστα κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα, σχολιάζοντας την πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Η ΛΑΕ σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δημαγωγεί με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, την ώρα που λεηλατεί τον λαό, πνίγει κάθε ίχνος δημοκρατίας και ετοιμάζει μνημονιακό Σύνταγμα»
Πιο αναλυτικά η ΛΑΕ υποστηρίζει τα εξής:
«Ο Αλ. Τσίπρας χρησιμοποίησε τον ειδικά προστατευμένο και θωρακισμένο από τα ΜΑΤ προαύλιο χώρο της Βουλής για να πραγματοποιήσει μια κακόγουστη κυβερνητική και κομματική επικοινωνιακή φιέστα υπό τον τίτλο της Συνταγματικής Αναθεώρησης.
Ο πρωθυπουργός που έχει προδώσει τις δεσμεύσεις του και τη λαϊκή εντολή.
Ο πρωθυπουργός που έχει κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο.
Ο πρωθυπουργός που έχει ακυρώσει στην πράξη τη Βουλή και την έχει μετατρέψει σε εκτελεστικό μνημονιακό όργανο.
Ο πρωθυπουργός που έχει αναγορεύσει το τρίτο μνημόνιο σε υπερΣύνταγμα και υπέρτατο Δίκαιο.
Ο πρωθυπουργός που έχει παραδώσει τον εθνικό πλούτο σε ξένα χέρια και την ιδιωτική περιουσία στα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια.
Ο πρωθυπουργός της καταλήστευσης των συντάξεων, της φορολεηλασίας των μικρομεσαίων στρωμάτων και του ξεπουλήματος της χώρας.
Αυτός ο Πρωθυπουργός, που έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια το περήφανο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, τολμάει να επικαλείται ξανά την προσφυγή σε δημοψηφισματικές πρακτικές και την ώρα που εφαρμόζει νέες μνημονιακές συνταγές διάλυσης κάθε ίχνους εργασιακών κατακτήσεων και δουλεμπορίου, ανακαλύπτει τη Συνταγματική Αναθεώρηση ως όχημα αποπροσανατολισμού, αντιδραστικής μετάλλαξης του πολιτεύματος σε Προεδρική Δημοκρατία και νέας αντιδημοκρατικής εκτροπής.
Ο νεομνημονιακός Τσίπρας και ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που επιδιώκουν είναι ένα μνημονιακό Σύνταγμα. Ο ελληνικός λαός δεν θα το επιτρέψει. Σύντομα η λαϊκή οργή και οι λαϊκοί αγώνες θα οδηγήσουν τη χώρα σε μια βαθιά αντιμνημονιακή ανατροπή που θα κάνει παρελθόν την κυβέρνηση Τσίπρα και όλο το μνημονιακό συνονθύλευμα των συνενόχων που την Κυριακή το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο, πάνω στα ερείπια της Δημοκρατίας, γιόρταζε την δήθεν αποκατάστασή της».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS