Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Ο Erdogan διάλυσε ακόμη και την επίλεκτη προεδρική του Φρουρά - Τον κατηγορούν για κατάχρηση εξουσίας

CNN: Ο Erdogan διάλυσε ακόμη και την επίλεκτη προεδρική του Φρουρά - Τον κατηγορούν για κατάχρηση εξουσίας
Στα πλαίσια των μέτρων έκτακτης ανάγκης η κράτηση υπόπτου παρατείνεται στις 30 ημέρες, από 24 ώρες, χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες
Σε διάλυση ακόμη και της επίλεκτης προεδρικής Φρουράς προχώρησε ο τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Binali Yildirim.
Σύμφωνα με το CNN, ορισμένοι από τους στρατιώτες που εισέβαλλαν στον τηλεοπτικό σταθμό TRT το βράδυ της Παρασκευής (15/7) φέρονται να ανήκουν στην επίλεκτη προεδρική φρουρά.
Μέχρι το βράδυ του πραξικοπήματος η Τουρκία είχε στραφεί εναντίον όσων όρθωναν ανάστημα απέναντι στο σκληρό καθεστώς του Erdogan καταστέλλοντας τους, όπως δημοσιογράφους, δικαστές και καθηγητές πανεπιστημίου.
Σήμερα, υπό την απειλή ενός νέου πραξικοπήματος η κυβέρνηση προχωρά σε μια σειρά νέων μέτρων όπως η κράτηση υπόπτου έως και 30 ημέρες, από 24 ώρες που ήταν, χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ενώ παρακολουθούνται όλες οι συνομιλίες μεταξύ κρατουμένων και συνηγόρων τους.
Η τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχτεί η χώρα δίνει στον πρόεδρο Erdogan νέες εξουσίες για να επιβάλλει σκληρά μέτρα.
Στα πλαίσια αυτών των εξουσιών ο Erdogan, έχει κλείσει περισσότερα από 2 χιλιάδες ινστιτούτα που συνδέονται με τον ορκισμένο εχθρό του κληρικό Fethulah Gulen, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ.
Ο Gulen και οι υποστηρικτές του υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να εγκαθιδρύσει τη δύναμη της και να συλλάβει τους επικριτές της ενω κάνουν λόγο ακόμη και για κατάχρηση εξουσίας.
Επιπλέον, περισσότεροι από 15 χιλιάδες υπάλληλοι από ιδιωτικά ινστιτούτα και δυνάμεις ασφαλείας έχουν απολυθεί μέσα σε μια μόλις εβδομάδα και περισσότεροι από 9 χιλιάδες στρατιώτες έχουν συλληφθεί εκ των οποίων οι 1,200 αφέθηκαν ελεύθεροι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης