Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan στο France 24: Αν ο λαός ζητήσει θανατική ποινή, θα το σεβαστώ

Erdogan στο France 24: Αν ο λαός ζητήσει θανατική ποινή, θα το σεβαστώ
Οι Ευρωπαίοι συντηρούν «προκαταλήψεις» εναντίον της Τουρκίας, υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος 
Στο ζήτημα της επαναφοράς της θανατικής ποινής επανήλθε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24.
«Αν ο λαός μου, η χώρα μου, ζητεί συνεχώς τη θανατική ποινή, εάν οι εκπρόσωποι του λαού μου στο κοινοβούλιο λένε ναι, λυπάμαι, πρέπει να σεβαστώ αυτό το αίτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «στις δημοκρατίες, η κυριαρχία ανήκει στον λαό».
Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία πως επαναφορά της θανατικής ποινής θα σημάνει το τέλος των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε..
«Καμία άλλη χώρα δεν έχει τόσο πολύ υποφέρει κατά τη διάρκεια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και όσον αφορά την κατάργηση της θεώρησης των διαβατηρίων» για τους Τούρκους πολίτες, «απάντησε» στις επικρίσεις των ευρωπαϊκών χωρών, ο Erdogan εκτιμώντας ότι η χώρα του είναι σε «καλύτερη θέση» από ό,τι οι περισσότερες άλλες που εντάχθηκαν στην Ε.Ε..
Στη μεταναστευτική κρίση «ενεργήσαμε ως ασπίδες στην Ευρώπη«», ενώ «αυτοί έδωσαν υποσχέσεις και δεν τις τήρησαν», προσέθεσε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος τόνισε πως οι Ευρωπαίοι συντηρούν «προκαταλήψεις» εναντίον της Τουρκίας, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «όσον αφορά στην Τουρκία, έχουν προκαταλήψεις και θα συνεχίσουν να ενεργούν με τις προκαταλήψεις αυτές».
«Είναι 53 χρόνια που η Ευρώπη μάς κάνει να περιμένουμε στην πόρτα», φέρεται ειπών ο τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης