Διεθνή

Simsek: Η Τουρκία θα εφαρμόσει διακαώς τις δημοκρατικές αρχές και το κράτος δικαίου

Simsek: Η Τουρκία θα εφαρμόσει διακαώς τις δημοκρατικές αρχές και το κράτος δικαίου
«Ξέρω ότι υπάρχουν ερωτηματικά», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης
Σε δέσμευση, ότι η Τουρκία θα εφαρμόσει διακαώς τις δημοκρατικές αρχές και το κράτος δικαίου, προχώρησε σήμερα, Σάββατο 23 Ιουλίου, ο Mehmet Sismek, αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, σχετικά με την κυβερνητική επιχείρηση καταστολής, στον απόηχο του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος.
Ειδικότερα, μιλώντας από την Κίνα, στο περιθώριο της συνεδρίασης της ομάδας G20, ο Simsek υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Από την αρχή, θέλησα να πω ότι παρά αυτό που συνέβη πριν από μια εβδομάδα στην Τουρκία, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε διακαώς τις δημοκρατικές αρχές και να εφαρμόζουμε το κράτος δικαίου».
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι γνωρίζει πως «υπάρχουν ερωτηματικά».
Σημειώνεται πως τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο διμερών σχέσεων, η διευρυνόμενη κυβερνητική επιχείρηση καταστολής, που έχει ακολουθήσει την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, έχει επιφέρει πλήγμα.
Ο δυτικός κόσμος, και ιδίως οι Ευρωπαίοι έχουν προειδοποιήσει σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει η επαναφορά της θανατικής ποινής στη χώρα, ενώ από την πλευρά τους οι επενδυτές έχουν θορυβηθεί, με αποτέλεσμα η τουρκική λίρα να υφίσταται απώλειες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης