Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο πλευρό των Τούρκων ομολόγων τους οι Έλληνες δικαστικοί - «Να ελευθερωθούν και να επιστρέψουν στις θέσεις τους»

Στο πλευρό των Τούρκων ομολόγων τους οι Έλληνες δικαστικοί - «Να ελευθερωθούν και να επιστρέψουν στις θέσεις τους»
Οι επιθέσεις κατά της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και η κατατρομοκράτηση των δικαστών με εκκαθαριστικές επιχειρήσεις διαβρώνουν το κράτος Δικαίου»

Στο πλευρό των Τούρκων δικαστικών που συνελήφθησαν ή απολύθηκαν τα επόμενα 24ωρα του πραξικοπήματος, τάσσεται η Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών (ΕΕΔΛ) για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες.
Ειδικότερα, μέσω ψηφίσματος της, η ΕΕΔΛ καλεί τις τουρκικές Αρχές «να ελευθερώσουν και να επαναφέρουν στις θέσεις τους» τους 2.745 δικαστικούς λειτουργούς.
«Η Εταιρεία συμμετέχει στην παγκόσμια αγωνία για την περιστολή των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Τουρκία, την επαύριο του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος.
Είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι εκτός από τις δεκάδες χιλιάδες άλλων δημοσίων υπαλλήλων, 2.745 Τούρκοι δικαστικοί λειτουργοί τέθηκαν αμέσως σε διαθεσιμότητα και περίπου διακόσιοι από αυτούς έχουν συλληφθεί», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει:
«Το τεκμήριο αθωότητας και η διαφάνεια αποτελούν δικλείδες ασφαλείας για μία δίκαιη δίκη.
Οι επιθέσεις κατά της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και η κατατρομοκράτηση των δικαστών με εκκαθαριστικές επιχειρήσεις διαβρώνουν το κράτος Δικαίου και τη διάκριση των λειτουργιών και αποδυναμώνουν τη Δημοκρατία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης