Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόεδρος Βundestag: Ανησυχητικές οι εξελίξεις στην Τουρκία – Απομακρύνεται από τα ευρωπαϊκά πρότυπα

Πρόεδρος Βundestag: Ανησυχητικές οι εξελίξεις στην Τουρκία – Απομακρύνεται από τα ευρωπαϊκά πρότυπα
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπρόεδρος της Βundestag, προτείνοντας να σταματήσει η «προενταξιακή» βοήθεια προς την Τουρκία
Ως «ανησυχητικές» κρίνει τις εξελίξεις στην Τουρκία ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής, Norbert Lammert.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Schwäbische Zeitung, ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών ανέφερε πως η Τουρκία «απομακρύνεται πλέον συνεχώς από τα ευρωπαϊκά πρότυπα» από τα οποία «είναι δεσμευμένη λόγω της συμμετοχής της στο Συμβούλιο της Ευρώπης», με αφορμή το μπαράζ συλλήψεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση Erdogan.
«Οι μαζικές συλλήψεις και οι απολύσεις είναι ορατό ότι πρέπει να ήταν προετοιμασμένες από πολύ καιρό», σχολιάζει χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται πως στη γειτονική μας χώρα πάνω από 60.000 άτομα του κρατικού μηχανισμού έχουν συλληφθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα από την τουρκική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της «εκκαθάρισης» μετά τα αποτυχημένο πραξικόπημα.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπρόεδρος της Βundestag, Johannes Zinghamer, προτείνοντας μάλιστα να σταματήσει η «προενταξιακή» βοήθεια της Ε.Ε. προς την Τουρκία.
«Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι η Τουρκία οδεύει προς ένα αυταρχικό καθεστώς και επομένως η βοήθεια είναι «αποδεδειγμένα εντελώς ατελέσφορη», δήλωσε στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Η «προενταξιακή» βοήθεια αφορά ποσό 4,8 δισ. ευρώ το οποίο έχει λάβει η Τουρκία από τις Βρυξέλλες, με το 1 δισ. ευρώ μάλιστα να έχει δοθεί από το Βερολίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης