Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζάκρη (υφυπ. Βιομηχανίας): To bonus ο λαός μπορεί να το δώσει στο κόμμα που επιθυμεί

tags :
Τζάκρη (υφυπ. Βιομηχανίας): To bonus ο λαός μπορεί να το δώσει στο κόμμα που επιθυμεί
ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι έχασαν ιστορική ευκαιρία υποστήριξε η υφυπουργός Βιομηχανίας
Την θέση ότι ο ελληνικός λαός είναι αυτός που μπορεί να δώσει το bonus στο κόμμα που επιθυμεί διατύπωσε η υφυπουργός Βιομηχανίας, Θ. Τζάκρη, η οποία υποστήριξε ότι ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι έχασαν μια ιστορική ευκαιρία να συμπαραταχθούν με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.
Σε δηλώσεις της στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Τζάκρη υποστήριξε ότι «θα μπορούσαμε να πάμε και τώρα στην απλή αναλογική, ώστε πραγματικά σε συνεργασία και με συναίνεση με όλα τα κόμματα, να πραγματοποιήσουμε και τη συνταγματική αναθεώρηση, που νομίζω ότι είναι αναγκαία στην παρούσα συγκυρία για την αλλαγή προβλημάτων, στρεβλώσεων του παρόντος Συντάγματος».
«Ήταν περισσότερο από προφανής η ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου προς την κατεύθυνση της απλής αναλογικής, γιατί πλέον έχουν παρέλθει οι εποχές των κομμάτων που προσέλκυαν σχεδόν το μισό του εκλογικού σώματος και του δικομματισμού της δεκαετίας του ΄80, του ΄90, ακόμα και του 2000, όταν τα δύο πρώτα κόμματα άγγιζαν ακόμη το 90% του εκλογικού σώματος.
Δεν είναι πλέον λογικό να κυβερνά κάποιος με το 1/4 του εκλογικού σώματος, διότι αυτό συνιστά στρέβλωση της βούλησης του ελληνικού λαού.
Ήταν ιστορική ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για το Ποτάμι, που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην κεντροαριστερά, να συμπαραταχθούν με προοδευτικές δυνάμεις του τόπου» επεσήμανε η κα.Τζάκρη, τονίζοντας ότι «η κα. Γεννηματά, δέσμια προφανώς των αντιφατικών δυνάμεων που εκφράζει αυτή την ώρα η Δημοκρατική Συμπαράταξη, δε μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».
Όσον αφορά τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα η κα.Τζάκρη υποστήριξε ότι βρισκόμαστε πάλι ενώπιον ενός παράδοξου.
«Οι ΗΠΑ να ζητούν από την Ευρώπη να συμπεριφερθεί ορθολογικά απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα και είναι ιδιαιτέρως αποθαρρυντικό, η Ευρώπη μετά και από το βρετανικό στραπάτσο και αυτοί οι διάφοροι μικροί και τυχαίοι πολιτικοί ηγέτες που εκπροσωπούν σήμερα το διευθυντήριο στην Ευρώπη, να εμμένουν τόσο πολύ με έναν τρόπο άτεγκτο και αυτοκαταστροφικό για την εφαρμογή ενός αυστηρού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής» υπογράμμισε η κα.Τζάκρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης