Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Παίζετε με την απλή αναλογική γιατί φοβάστε την απλή λογική - Τα κάνατε μαντάρα

Γεννηματά: Παίζετε με την απλή αναλογική γιατί φοβάστε την απλή λογική - Τα κάνατε μαντάρα
«Ας μην κοιτούν εμάς για δεκανίκι ή για πρόθυμους ηλίθιους», τόνισε η Φώφη Γεννηματά 
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, αλλά και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο.
«Παίζετε με την απλή αναλογική γιατί φοβάστε την απλή λογική. Τα κάνατε μαντάρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δε θα μιλούσε για απλή αναλογική εάν οι δημοσκοπήσεις έβγαζαν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.
Όπως είπε, η κυβέρνηση φέρνει την απλή αναλογική «ως αριστερό φερετζέ στα μέτρα που εφαρμόζει, στις δεξιές πολιτικές που εφαρμόζει».
Συνεχίζοντας, η κα Γεννηματά υποστήριξε σκωπτικά ότι «δυστυχώς, η χώρα έχει την ατυχία να έχει στο τιμόνι την κυβέρνηση σας» και κάλεσε την κυβέρνηση να ψάξει θηράματα αλλού και όχι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
«Απορρίψατε δυο φορές την πρόταση μας. Εσείς πρέπει να απολογηθείτε», προσέθεσε η ίδια, ενώ ειρωνευόμενη τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε: «ο λόγος σας συμβόλαιο», υπενθυμίζοντας ότι πριν από ένα χρόνο η αντιπολίτευση καλούσε τον πρωθυπουργό να μην πάει σε εκλογές, με αυτόν να δεσμεύεται και τελικά να… πηγαίνει τη χώρα σε εκλογές.
Η κα Γεννηματά υποστήριξε πως «ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης μόνοι τους μπορούν να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια», συμπληρώνοντας ότι «μόνο μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».
Παράλληλα, απαρίθμησε τι ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη:
- Ζητάμε κατάργηση μπόνους έως το ποσοστό του 42%.
- Ζητάμε κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.
- Ζητάμε διατήρηση του 3% ως όριο εισόδου ενός κόμματος στη Βουλή.
- Τασσόμαστε υπέρ της ψήφου στα 17 έτη.
- Ζητάμε δικαίωμα ψήφου και στην ομογένεια και όσων ζουν στο εξωτερικό.
Συνεχίζοντας τις βολές της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως «Τσίπρας και Μητσοτάκης λειτουργούν συμπληρωματικά και αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».
«Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία», προσέθεσε.
«Ας μην κοιτούν εμάς για δεκανίκι ή για πρόθυμους ηλίθιους», ολοκλήρωσε την ομιλία της η Φώφη Γεννηματά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης