Τελευταία Νέα
Οικονομία

J. Lew σε Τσίπρα: Το ελληνικό χρέος πρέπει να απομειωθεί πριν τη λήξη της προεδρίας Obama

J. Lew σε Τσίπρα: Το ελληνικό χρέος πρέπει να απομειωθεί πριν τη λήξη της προεδρίας Obama
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν και σέβονται τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού
Η απομείωση του ελληνικού χρέους πρέπει να έχει διευθετηθεί πριν τη λήξη της προεδρίας του Barack Obama τον Ιανουάριο 2017, τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα οι δύο άνδρες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Jack Lew ανέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος του λέει πως το τρέχον πρόγραμμα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ότι ο σκοπός είναι να υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας και ευημερία για τον ελληνικό λαό.
Επιπλέον, ο κ.Lew είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν και σέβονται τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, για να μπει η χώρα και η οικονομία σε έναν δρόμο ανάπτυξης.
Σημείωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ, τουλάχιστον εδώ και έναν χρόνο, επισημαίνουν τη μεγάλη οικονομική και γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι στις σημερινές συνθήκες, οι εξελίξεις στην Τουρκία και η αβεβαιότητα που προκαλεί το Brexit υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη για σταθερότητα και ανάπτυξη στην Ελλάδα.
Τέλος, αναφέρθηκε στους τομείς συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, με έμφαση στην πάταξη της φοροδιαφυγής και τη δίωξη των διασυνοριακών φορολογικών υποθέσεων, με την Αθήνα να θέτει το θέμα συνεργασίας για το ζήτημα της UBS και να ζητά να υπάρξει συνεργασία με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και με το FBI, προκειμένου να διερευνηθούν υποθέσεις που σχετίζονται με τη ελβετική τράπεζα και αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Δ. Αλ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης