Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην αναγκαιότητα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους συμφώνησαν Τσίπρας - Lew

Στην αναγκαιότητα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους συμφώνησαν Τσίπρας - Lew
Η Ελλάδα πέρα από το γεγονός ότι ήταν στο επίκεντρο δυο παράλληλων κρίσεων της προσφυγικής και της κρίσης χρέους παραμένει πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας, τόνισε ο πρωθυπουργός
Στην αναγκαιότητα για σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και στον ρόλο της Ελλάδας ως αναπόσπαστο μέρος της ΕΕ και πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη, εύθραυστη, περιοχή, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew, στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, διανύουμε μια δύσκολη περίοδο για την περιοχή. 
Η Ελλάδα πέρα από το γεγονός ότι ήταν στο επίκεντρο δυο παράλληλων κρίσεων της προσφυγικής και της κρίσης χρέους παραμένει πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας. 
Και αυτό δείχνει πόσο ανεύθυνη ήταν πέρυσι η οπτική κάποιων εταίρων και πόσο υπεύθυνη ήταν η απόφαση μας να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη», τόνισε ο Α. Τσίπρας. 
« Υπεύθυνη για τον λαό μας, τη χώρα μας.
Την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή. 
Η κυβέρνησή μου πήρε δύσκολες αποφάσεις, εφαρμόσαμε με αποφασιστικότητα δύσκολες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, σταθεροποιήσαμε την οικονομία μας, διασφαλίσαμε τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού μας συστήματος, αναμορφώσαμε τη δημόσια διοίκηση και πολεμάμε την διαφθορά και την φοροδιαφυγή με σημαντικά αποτελέσματα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 
Τώρα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ αλληλεγγύη από την πλευρά των εταίρων μας.
Και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να στείλουμε σωστά μηνύματα στους επενδυτές, στις αγορές, με ουσιώδη και συμπαγή μέτρα για μια σημαντική ανακούφιση του χρέους, ώστε να στηρίξουμε την οικονομία και να ενισχύσουμε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας σε μια εύθραυστη, ευρύτερη περιοχή .
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew, συνεχάρη τον πρωθυπουργό για τη σκληρή δουλειά και πρόοδο που έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο. Χρειάζεται να γίνει κι άλλη δουλειά και είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που περιγράψατε και να κάνει πρόοδο σε τομείς όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, υπογράμμισε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών. 
«Συμφωνώ πολύ ότι είναι σημαντικό η επί της αρχής δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους να γίνει τώρα πραγματική πολιτική που θα λειτουργήσει», υπογράμμισε ο Lew, ώστε να υπάρχει βεβαιότητα ότι θα πάμε μπροστά σε όρους κατεύθυνσης για το μέλλον.
«Το ότι παραμένει η Ελλάδα μέρος της Ευρώπης είναι σημαντικό, το πιστεύω πάντα, γεωπολιτικά και οικονομικά. 
Την περασμένη εβδομάδα επισκέφτηκα τη δυτική Ευρώπη και είπα στους φίλους μας ότι όταν συζητούν τα θέματα μεταξύ ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου το να φτάσουν στον υψηλότερο βαθμό ολοκλήρωσης στο τέλος, είναι σημαντικό.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης