Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή επέβαλε η ελληνική Δικαισύνη στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή επέβαλε η ελληνική Δικαισύνη στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς
Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί του 8 στρατιωτικούς για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα
(upd) Ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή επέβαλε η ελληνική Δικαισύνη στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που είχαν καταφθάσει στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 16/7, καθώς τους έκρινε ένοχους γι απαράνομη είσοδο στη χώρα. 

Ως «ζήτημα ζωής ή θανάτου» χαρακτήρισαν την απόφαση να μεταβούν στη χώρα μας οι 8 Τούρκοι στειρωτικοί, κατά τη διάρκεια της σημερινής (21/7) τους απολογίας στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης η οποία ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι.

Οι αξιωματούχοι του τουρκικού στρατού κατηγορούνται από τις ελληνικές Αρχές για παράνομη είσοδο στη χώρα, για ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση (οι επτά) αλλά και για εκτέλεση παράνομης πτήσης (ο πιλότος του ελικοπτέρου με το οποίο προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη).
Ωστόσο, στη γειτονική μας χώρα η τουρκική κυβέρνηση τους κατηγορεί για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα, με την ποινή να είναι ακόμα και… θάνατος, αν τελικά ο Tayyip Erdogan καταφέρει να επαναφέρει την εσχάτη των ποινών.
Όπως μετεδόθη στο δελτίο ειδήσεων του Mega, οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν πως ήταν «ζήτημα ζωής ή θανάτου η απόφαση τους να εγκαταλείψουν την Τουρκία και να περάσουν στην ελληνική επικράτεια», ενώ περιέγραψαν στο δικαστήριο τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της 15ηες Ιουλίου και τις ακριβείς εντολές είχαν πάρει από τους διοικητές τους.
Επίσης, ανέφεραν ότι αρχικά ήθελαν να ταξιδέψουν στην Ρουμανία ή τη Βουλγαρία, αλλά τελικά επέλεξαν την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης