Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιπρόεδρος Τουρκίας: Η Δημοκρατία στη χώρα είναι πιο ισχυρή από ποτέ μετά το πραξικόπημα

Αντιπρόεδρος Τουρκίας: Η Δημοκρατία στη χώρα είναι πιο ισχυρή από ποτέ μετά το πραξικόπημα
«Το περιβάλλον είναι πρόσφορο για συμβιβασμούς μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων περισσότερο από ποτέ»
Η Δημοκρατία στην Τουρκία είναι ισχυρότερη από ποτέ μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, αναφέρει σε σημερινές (21/7) του δηλώσεις ο Αντιπρόεδρος της χώρας, Mehmet Simsek.
Τα παραπάνω, τη στιγμή που έχουν συλληφθεί πάνω από 60.000 άτομα από την τουρκική κυβέρνηση για σχέσεις με τον Fethullah Gulen, τον υποκινητή, σύμφωνα με τον Erdogan, του πραξικοπήματος. 
«Το περιβάλλον είναι πρόσφορο για συμβιβασμούς μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων περισσότερο από ποτέ.
Η οικονομία της αγοράς θα συνεχίσει να λειτουργεί, παρά τα πρόσφατα πολιτικά σοκ και την τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η ζωή των απλών ανθρώπων και των επιχειρήσεων δεν θα επηρεαστεί καθόλου», υποστήριξε στο NTV.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που θα εφαρμοστεί στη γειτονικής χώρα ανακοινώθηκε χθες από τον Πρόεδρο Tayyip Erdogan.

Ας θυμηθούμε τι άλλο είπε χθες ο κ. Erdogan στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Al Jazeera:

Την πιθανή εμπλοκή και ξένων δυνάμεων στο πραξικόπημα εξέφρασε ο Τούρκος Πρόεδρος Tayyip Erdogan, στη συνέντευξη που παραχωρεί αυτήν την στιγμή στο Al Jazeera.
Για το επίμαχο βράδυ της 15ης Ιουλίου, δήλωσε πως έμαθε από συγγενικό του πρόσωπο για την απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε και την ανησυχία του ότι οι η όλη προσπάθεια των πραξικοπηματιών ίσως να μην έχει σταματήσει ακόμα.
Για τον σύμμαχο της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή ο Barack Obama έδειξε την συμπαράσταση του στην τπυρκική κυβέρνηση.
Ωστόσο, στη συνέχεια ο Τούρκος Πρόεδρος αντέστρεψε το κλίμα, τονίζοντας ότι «θα είναι μεγάλο λάθος από την Ουάσινγκτον αν δεν εκδώσει τον Fethullah Gulen».
Θυμίζουμε πως ο ιεροκήρυκας, ο οποίος ζει στην Πενσιλβάνια, χαρακτηρίζεται από τον Erdogan ως ο υποκινητής του πραξικοπήματος.
Σε ό,τι αφορά το επίμαχο θέμα της επαναφοράς της θανατικής ποινής, με την οποία θα τιμωρηθούν αρκετοί από τους πραξικοπηματίες, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε πως το θέμα θα περάσει από το Κοινοβούλιο της χώρας, προτού παρθεί κάποια απόφαση.
«Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα μέσα στο πλαίσιο του νόμου», υποστήριξε.
Ο Erdogan δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κόντρα που έχει και με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας πως δεν έχει κινηθεί εναντίον ορισμένων καναλιών τα οποία έχουν προσβάλλει ακόμα και την οικογένεια του.
Από τα «πυρά» του «σουλτάνου» δεν γλίτωσε ο Αιγύπτιος ηγέτης Abdel Fattah el-Sisi, για τον οποίο ανέφερε πως δεν «έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατία», συμπληρώνοντας πως η συμπεριφορά του δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.
Εκτενή αναφορά έγινε και στο ΝΑΤΟ, με τον Erdogan να ξεκαθαρίζει πως η Συμμαχία βρίσκεται στο πλευρό της Άγκυρας.
Τέλος, έκανε γνωστό πως θα ισχύσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Τουρκία τους επόμενους τρεις μήνες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά το «κίνημα του Gulen».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης