Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το σχέδιο 7 σημείων του Soros για να γλιτώσει η ΕΕ την καταστροφή από την προσφυγική κρίση

Το σχέδιο 7 σημείων του Soros για να γλιτώσει η ΕΕ την καταστροφή από την προσφυγική κρίση
«Τα οφέλη που προκύπτουν από τη μετανάστευση υπερβαίνουν κατά πολύ το κόστος της ενσωμάτωσης των μεταναστών»
Ένα σχέδιο 7 σημείων ξεδιπλώνει ο μεγαλοεπενδυτής George Soros, το οποίο αποσκοπεί στην αποφυγή της καταστροφής της Ευρώπης λόγω της παρατεταμένης προσφυγικής κρίσης.
«Αν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η προσφυγική κρίση, τότε θα είναι πιο εύκολο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να λύσει και τα υπόλοιπα προβλήματα της, όπως η κρίση χρέους στην Ελλάδα και το Brexit», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, θα πρέπει να υπάρξει ένα ενιαίο σχέδιο από την Ευρώπη για το σύστημα χορήγησης ασύλου.
Το πρώτο σημείο του σχεδίου πρέπει να είναι η δέσμευση των χωρών της Ε.Ε. να λαμβάνουν τουλάχιστον 300.000 πρόσφυγες και μετανάστες ετησίως από τα κράτη υποδοχής, όπως είναι η Ελλάδα.
Δεύτερον πρέπει να στηριχθούν με αρκούντως ικανοποιητικά κεφάλαια η Ιταλία και η Ελλάδα, οι χώρες οι οποίες σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης.
Τρίτον, ο μεγαλοεπενδυτής προτείνει στις ευρωπαϊκές Αρχές να χαλαρώσουν τους δημοσιονομικούς κανόνες που έχουν επιβάλλει στα κράτη – μέλη, έτσι ώστε να απελευθερωθούν κεφάλαια ύψους 30 δισ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν σε ένα υγιές, ολοκληρωμένο σύστημα ασύλου.
Τέταρτον, επισημαίνει την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ενιαίος μηχανισμός για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, την εξέταση των αιτήσεων ασύλου και τη μετεγκατάσταση προσφύγων.
Πέμπτον όταν οι αιτήσεις ασύλου ελεγχθούν και εγκριθούν, οι πρόσφυγες και μετανάστες πρέπει άμεσα να μεταβαίνουν στην ευρωπαϊκή χώρα.
Η 6η σύσταση του κ.Soros είναι οι ευρωπαϊκές Αρχές να ενισχύσουν τη στήριξη στις χώρες που δέχονται να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες, καθώς τα κεφάλαια που δίνονται την τρέχουσα περίοδο κρίνονται ανεπαρκή.
Τέλος, ο μεγαλοεπενδυτής τονίζει ως έβδομη σύσταση, δεδομένης και της γήρανσης του πληθυσμού της, η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο οι οικονομικοί μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι.
«Τα οφέλη που προκύπτουν από τη μετανάστευση υπερβαίνουν κατά πολύ το κόστος της ενσωμάτωσης των μεταναστών.
Οι ειδικευμένοι οικονομικοί μετανάστες βελτιώνουν την παραγωγικότητα και συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη», υποστηρίζει.
Καταλήγοντας, εκφράζει την άποψη ότι πλέον η ίδια η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε κίνδυνο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης