Τελευταία Νέα
Διεθνή

Europol: Μεγάλος κίνδυνος για την ασφάλεια της Ευρώπης οι «μοναχικοί λύκοι» του Ισλαμικού Κράτους

Europol: Μεγάλος κίνδυνος για την ασφάλεια της Ευρώπης οι «μοναχικοί λύκοι» του Ισλαμικού Κράτους
Η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία τονίζει ότι πλέον αυτός είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος επίθεσης των τζιχαντιστών στη Δύση 
Ως ένα μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης παρουσιάζει τους «μοναχικούς λύκους» του ISIS και της Αλ-Κάιντα η Europol, καθώς ο εντοπισμός τους αλλά και η αντιμετώπιση τους φαντάζουν κάτι πολύ δύσκολο.
Η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία τονίζει ότι πλέον αυτός είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος επίθεσης των τζιχαντιστών, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα και από τα τρομοκρατικά χτυπήματα που έγιναν στη Γηραιά Ήπειρο και τις Ηνωμένες Πολιτείες από τις αρχές του 2015.
Όπως σωστά επισημαίνει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας, οι εν λόγω τρομοκρατικές οργανώσεις «έχουν επανειλημμένα παροτρύνει τους μουσουλμάνους που ζουν σε δυτικές χώρες να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτού του τύπου».
«Αυτού του τύπου οι επιθέσεις αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο απειλής που δημιουργεί για την ΕΕ μια μειονότητα φανατικών, που έχει τη βάση της στη Μέση Ανατολή, χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο ατόμων που έχουν γεννηθεί και ανατραφεί στην Ευρώπη.
Τα άτομα αυτά ριζοσπαστικοποιούνται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα», συμπληρώνει.
Μερικά μόνο από τα χτυπήματα των «μοναχικών λύκων» στη Δύση είναι οι δύο επιθέσεις στο Παρίσι (τον Ιανουάριο 2015 στο Charlie Hebdo και τον Νοέμβριο οι πολλαπλές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα), το μακελειό στο Ορλάντο των ΗΠΑ, η πρόσφατη τραγωδία στη Νίκαια της Γαλλίας, η επίθεση στο Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας κλπ.
Όπως τονίζει η Europol, «καμιά από τις επιθέσεις αυτές δεν φαίνεται να είχε προετοιμαστεί, υποστηριχθεί ή εκτελεσθεί άμεσα από το ISIS».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης