Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αύριο 21/7 η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανικό ΥΠΟΙΚ, Jack Lew

Αύριο 21/7 η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανικό ΥΠΟΙΚ, Jack Lew
Ο Lew θα ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να επιτυγχάνει σταθερά πρόοδο αυτό το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις
Αύριο 21/7 θα συναντηθεί με τον Jack Lew ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών στη χώρα μας.
Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή.
Ο κ.Lew θα βρεθεί σήμερα και αύριο στην Αθήνα, προκείμενου να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο (αύριο στις 11:00 στο υπουργείο Οικονομικών).
Σε ανακοίνωση του το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ αναφέρει ότι ο Lew θα ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να επιτυγχάνει σταθερά πρόοδο αυτό το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορέσουν να αρχίσουν να συζητούν το φθινόπωρο με το ΔΝΤ για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες της ελάφρυνσης του χρέους».
Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ, έχουν υπογραμμίσει επανειλημμένα τη σημασία που δίνουν στην αποκατάσταση «της βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους.
Άλλωστε ο Lew είχε πρόσφατα ζητήσει από τους Ευρωπαίους να μειώσουν τις απαιτήσεις τους αναφορικά με τη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας, τονίζοντας πως οι απαιτήσεις για τα ευρωπαϊκά πλεονάσματα είναι ιδιαίτερα υψηλές.
Σημειώνεται πάντως πως το εν λόγω θέμα έκλεισε μόλις προχθές ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και τις Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΕ, P.Moscovici, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2019 και μετά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης