Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες εξελίξεις στην Τουρκία – Οι Μυστικές Υπηρεσίες της χώρας γνώριζαν για το πραξικόπημα

Νέες εξελίξεις στην Τουρκία – Οι Μυστικές Υπηρεσίες της χώρας γνώριζαν για το πραξικόπημα
Η ΜΙΤ είχε προειδοποιήσει τη στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας για την εκδήλωση του πραξικοπήματος στις 16:00 το απόγευμα της 15ης Ιουλίου
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) γνώριζε για το επικείμενο πραξικόπημα, αποκαλύπτει σε σημερινό (20/7) της δημοσίευμα η εφημερίδα «Hurriyet» που επικαλείται ανακοίνωση του εγχώριου Γενικού Επιτελείου.
Όπως αναφέρεται, η ΜΙΤ είχε προειδοποιήσει τη στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας για την εκδήλωση του πραξικοπήματος στις 16:00 το απόγευμα της 15ης Ιουλίου, δηλαδή 6 ώρες πριν αυτό ξεκινήσει.
Οι πληροφορίες της Υπηρεσίας ληφθήκαν υπόψη από το Γενικό Επιτελείο, το οποίο μετά από σύσκεψη του Στρατηγού (Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος πιάστηκε όμηρος κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος) με τον αρχηγό στρατού ξηράς (Σαλίχ Ζεκί Τσολάκ) και τον υπαρχηγός του (Γιασάρ Γκιουλέρ), εξέδωσε εντολές για απαγόρευση κίνησης και επιστροφή στη βάση για στρατιωτικά οχήματα, μαχητικά αεροπλάνα και στρατιωτικά ελικόπτερα.
Εν μέρει, η παραπάνω εξέλιξη ίσως δικαιολογεί και το ότι το πραξικόπημα έγινε σχετικά νωρίς, καθώς οι εμπνευστές του αναγκάστηκαν να επισπεύσουν τα σχέδια τους.
«Η ποταπή και θλιβερή απόπειρα των τρομοκρατών προδοτών έλαβε την απάντηση που έπρεπε από τους πραγματικούς γιους των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα ηρωικά μέλη της αστυνομίας και την ηρωική αντίσταση και ευρεία κατανόηση του ευγενούς έθνους.
Η απόπειρα πραξικοπήματος εκδηλώθηκε από μια μειοψηφία, που δεν έχει καμία σχέση με την ευρεία πλειοψηφία, που τιμούν την τουρκική σημαία.
Οι πραξικοπηματίες θα τιμωρηθούν με τον πιο αυστηρό τρόπο», αναγράφεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης