Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για παρερμηνεία των δηλώσεων του διαμαρτύρεται ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα

Για παρερμηνεία των δηλώσεων του διαμαρτύρεται ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο κ.Uras είχε αναφέρει πως «η μη έκδοση των 8 στρατιωτικών δεν θα παίξει θετικό ρόλο στη βελτίωση των διμερών σχέσεων»
Παρερμηνεία των σημερινών (19/7) του δηλώσεων από ορισμένα μέσα ενημέρωσης διαπιστώνει ο Τούρκος πρέσβης στη χώρα μας, Kerim Uras.
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο κ.Uras είχε αναφέρει πως «η μη έκδοση των 8 στρατιωτικών που έφτασαν στα ελληνικά εδάφη δεν θα παίξει θετικό ρόλο στη βελτίωση των διμερών σχέσεων», κάτι που, δικαίως, θεωρήθηκε πρόκληση από πολλούς.
Ωστόσο, μέσω ανακοίνωσης, η τουρκική πρεσβεία, απάντησε:
«Ο πρεσβευτής τόνισε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα με ένα στρατιωτικό ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Σαββατοκύριακου θα τύχουν μιας δίκαιης και διαφανούς δίκης στην πατρίδα τους.
Δήλωσε ότι η προσδοκία της Τουρκίας είναι ότι θα υπάρξει άμεση έκδοση του στρατιωτικού προσωπικού στην Τουρκία.
Αυτό θα είχε πολύ θετικές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών.
Από την άλλη, μια αρνητική απόφαση θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα στην τουρκική κοινή γνώμη και φυσικά αυτό είναι κάτι το οποίο (ο πρεσβευτής) δεν επιθυμεί, καθώς το βασικό του καθήκον ως πρεσβευτή είναι να βελτιώνει τις διμερείς σχέσεις και να διατηρεί την κατάσταση σταθερή», σημειώνει η τουρκική πρεσβεία, ευχαριστώντας και τις ελληνικές Αρχές για την έγκαιρη υποστήριξη που προσέφεραν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης