Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Λαφαζάνης: Ο Τούρκος πρέσβης εκβιάζει ευθέως τη χώρα μας – Η Ελλάδα δεν είναι... καρπαζοεισπράκτορας

Π. Λαφαζάνης: Ο Τούρκος πρέσβης εκβιάζει ευθέως τη χώρα μας – Η Ελλάδα δεν είναι... καρπαζοεισπράκτορας
«Η χώρα μας μπορεί να έχει καταστεί μνημονιακό πειραματόζωο λιτότητας από τους πιστωτές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να δέχεται και να τη μεταχειρίζονται ως άβουλο "καρπαζοεισπράκτορα"»
Την έντονη αντίδραση του για τις δηλώσεις του Τούρκου πρέσβη εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Νωρίτερα σήμερα 19/7, ο Kerim Uras είχε αναφέρει πως «η μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών από την Ελλάδα δεν θα βοηθήσει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα».
Ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθαρίσει λοιπόν στον Τούρκο αξιωματούχο πως «η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο», αλλά μία χώρα που δεν υποκύπτει σε «προκλήσεις» και «εκβιασμούς»:
«Οι ασυνήθεις δηλώσεις του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα σχετικά με την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών συνιστούν πρόκληση σε βάρος του ελληνικού λαού και αντιπροσωπεύουν ευθεία εκβιαστική απειλή κατά της χώρας αλλά και ωμή επέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη, τη μόνη αρμόδια να κρίνει την έκβαση αυτής της υπόθεσης.
Η Τουρκία οφείλει να γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, αλλά μια χώρα στην οποία οι αποφάσεις οφείλουν να λαμβάνονται με βάση το διεθνές και εθνικό Δίκαιο και πρέπει να σέβονται στο ακέραιο τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους κανόνες που τα διέπουν».
Στη συνέχεια, παροτρύνει την ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει στις προκλητικές δηλώσεις του κ. Uras:
«Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση και καθήκον να αντιδράσει στην πρόκληση του Τούρκου πρέσβη.
Η χώρα μας μπορεί να έχει καταστεί μνημονιακό πειραματόζωο λιτότητας από τους πιστωτές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να δέχεται και να τη μεταχειρίζονται ως άβουλο "καρπαζοεισπράκτορα" και να καθίσταται έρμαιο της θρασύτητας κάθε γειτονικής χώρας».
Οι αξιωματούχοι του τουρκικού στρατού έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη το μεσημέρι του Σαββάτου, ζητώντας στη συνέχεια πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.
Αναφέρεται πως αν η Αθήνα τελικά τους εκδώσει κινδυνεύουν ακόμα και με θάνατο, καθώς ο Tayyip Erdogan σκοπεύει να επαναφέρει την εσχάτη των ποινών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης