Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και θεσμικής τελμάτωσης της αυτοδιοίκησης επιδεινώνονται

Μητσοτάκης: Οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και θεσμικής τελμάτωσης της αυτοδιοίκησης επιδεινώνονται
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί την κυβέρνηση να ασχοληθεί, επιτέλους, σοβαρά με τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης
«Οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και θεσμικής τελμάτωσης της αυτοδιοίκησης επιδεινώνονται», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 19 Ιουλίου, με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), για τρίτη φορά σε διάστημα έξι μηνών.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι, την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιχειρεί να αυξήσει τον κρατικό παρεμβατισμό, αντί να επιχειρεί να επιλύσει τα μεγάλα θεσμικά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΝΔ έχει προτείνει 6 άξονες θεσμικών παρεμβάσεων για την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης, στους οποίους περιλαμβάνονται η διεύρυνση στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, αλλά και η αποκέντρωση πόρων, αρμοδιοτήτων και εργαλείων για το σχεδιασμό και την εφαρμογή τοπικών σχεδίων ανάπτυξης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί την κυβέρνηση να ασχοληθεί, επιτέλους, σοβαρά με τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, να αφήσει τα πολιτικά παιχνίδια και την προσπάθεια κομματικού εναγκαλισμού της, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.
Πιο αναλυτικά, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:
«Συναντήθηκα σήμερα, για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.
Άκουσα ξανά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση Α' βαθμού.
Οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και θεσμικής τελμάτωσης της αυτοδιοίκησης επιδεινώνονται.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση αυξάνει τον κρατικό παρεμβατισμό, χωρίς, όμως, να ασχολείται - και πολύ περισσότερο να επιλύει - τα σοβαρά θεσμικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση.
Η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει από τον περασμένο Φεβρουάριο ένα σχέδιο με 6 άξονες θεσμικών παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν το ρόλο της αυτοδιοίκησης και θα την καταστήσουν, ειδικά την αυτοδιοίκηση του Α’ βαθμού, φορέα ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Σε αυτούς τους άξονες περιλαμβάνονται η διεύρυνση στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, αλλά και η αποκέντρωση πόρων, αρμοδιοτήτων και εργαλείων για το σχεδιασμό και την εφαρμογή τοπικών σχεδίων ανάπτυξης.
Καλώ την Κυβέρνηση να ασχοληθεί, επιτέλους, σοβαρά με τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, να αφήσει τα πολιτικά παιχνίδια και την προσπάθεια κομματικού εναγκαλισμού της, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.
Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, θα συνεχίσουμε το γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο με την ΚΕΔΕ, αλλά και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε στην ουσιαστική θεσμική αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης