Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kauppalehti (Φινλανδία): Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μοιάζει πλέον ανέφικτος στόχος

Kauppalehti (Φινλανδία): Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μοιάζει πλέον ανέφικτος στόχος
«Οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας βρίσκονται κυριολεκτικά σε τέλμα, εδώ και χρόνια», σημειώνει η εφημερίδα
Την εκτίμηση ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι βρίσκεται πλέον στο τραπέζι, ως πιθανό ενδεχόμενο, διατυπώνει σε δημοσίευμά της η φινλανδική εφημερίδα Kauppalehti, στον απόηχο των πρόσφατων εξελίξεων στη χώρα.
«Τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., η χώρα έκανε ορισμένα θετικά βήματα σε ζητήματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα», παραδέχεται η εφημερίδα, ωστόσο τονίζει πως στα τέλη της τελευταίας δεκαετίας αυτή η ελπιδοφόρα τάση, όχι απλώς σταμάτησε, αλλά αντιστράφηκε.
«Οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας βρίσκονται κυριολεκτικά σε τέλμα, εδώ και χρόνια», σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας πως «μετά τα πρόσφατα γεγονότα θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς αν υπάρχει βάση για αυτές τις διαπραγματεύσεις».
Η Kauppalehti υποστηρίζει ότι η στενή συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Ε.Ε. σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο είναι σημαντική, ωστόσο εκτιμά ότι και «ο στόχος πρέπει να είναι ρεαλιστικός».
«Όπως Ε.Ε. και Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ξανασκεφτούν τις μελλοντικές σχέσεις τους, μετά την απόφαση για Brexit, οι Βρυξέλλες πρέπει να σκεφτούν και τι είδους σχέση θέλουν να έχουν με την Τουρκία», υπογραμμίζει η φινλανδική εφημερίδα, τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή, η πλήρης ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. μοιάζει να είναι ανέφικτος στόχος».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης