Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Standard: Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ δεν πρέπει να κλείσουν την πόρτα στην Άγκυρα

Der Standard: Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ δεν πρέπει να κλείσουν την πόρτα στην Άγκυρα
Η διπλωματική απάντηση των Βρυξελλών δεν μπορεί να είναι να γυρίσει την πλάτη στην Τουρκία, καθώς έτσι η κατάσταση θα επιδεινωθεί
Την εκτίμηση, ότι, παρά την ακραία απάντηση της Άγκυρας στο αποτυχημένο πραξικόπημα, η Ευρώπη δεν πρέπει να γυρίσει την πλάτη στην Τουρκία, διατυπώνει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, σε σημερινό (19/7) δημοσίευμά της.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν ακόμα μερικοί πολλοί καλοί λόγοι για τους οποίους οι Ευρωπαίοι της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ θα ήταν καλό να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην κλείσουν την πόρτα στην Άγκυρα.
Ειδικότερα, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ χρειάζονται την Τουρκία ως εταίρο, ακόμη και σε αυτή, τη χειρότερη κρίση εδώ και δεκαετίες, εκτιμά η εφημερίδα.
Η διπλωματική απάντηση των Βρυξελλών δεν μπορεί να είναι να γυρίσει την πλάτη, καθώς έτσι η κατάσταση θα επιδεινωθεί, ενώ θα αποδειχθεί ότι τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη προσπέρασε τις ευκαιρίες που είχε να αναλάβει πιο ενεργή στάση απέναντι στην Τουρκία, ασκώντας κριτική στον Erdogan και βοηθώντας την αντιπολίτευση.
Τέλος, η Standard επικαλείται δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, στο οποίο η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι η Τουρκία έχει «τεράστια ελευθερία να κάνει ό, τι θέλει», λόγω της γεωστρατηγικής θέσης της, για το οποίο επισημαίνει: «Η Ε.Ε. θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό για κάποιο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης