Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στυλιανίδης (ΝΔ): Υπέρ της εκλογής του ΠτΔ από το λαό, όχι στην κατάργηση του 3%

Στυλιανίδης (ΝΔ): Υπέρ της εκλογής του ΠτΔ από το λαό, όχι στην κατάργηση του 3%
Δεν μπορείς να είσαι ασφαλής όταν η φωτιά έχει φτάσει στην αυλή σου είπε για την Τουρκία ο βουλευτής της ΝΔ
Υπέρ της απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και κατά της κατάργησης του πλαφόν του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή τάσσεται ο βουλευτής της ΝΔ, Ευρυπίδης Στυλιανίδης.
«Παρά τις παλαιότερες επιφυλάξεις μου, στην πρώτη αναθεωρητική επιτροπή του 2001 όπου συμμετείχα, οφείλω να ομολογήσω ότι πείστηκα, από την επιχειρηματολογία του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την απευθείας εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από το λαό με παράλληλη ενίσχυση του ρυθμιστικού του ρόλου.
Η κατάργηση του 3% με βρίσκει κάθετα αντίθετο διότι οδηγεί σε πολυδιάσπαση το πολιτικό σύστημα.
Η παράταξή μου υποστηρίζει με συνέπεια την αρχή των σταθερών κυβερνήσεων με κατά το δυνατόν αυξημένη αναλογική εκπροσώπηση.
Εάν θα έβλεπα μια διόρθωση (συμβατή με το Σύνταγμα) αυτή θα ήταν η δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση των 12 τριεδρικών περιφερειών της χώρας που σήμερα θίγονται ευθέως και αντισυνταγματικά από συγκεκριμένες διατάξεις του Νόμου» τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Στυλιανίδης.
Όσον αφορά τις εξελίξεις στην Τουρκία ο κ.Στυλιανίδης είπε ότι «δεν μπορείς να είσαι ασφαλής όταν η φωτιά έχει φτάσει στην αυλή σου.
«Η Τουρκία είναι μία σημαντική χώρα στην ευρύτερη περιοχή που αποτελεί και τον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.
Η αποσταθεροποίησή της επηρεάζει καθοριστικά την σταθερότητα και την ασφάλεια στην Νοτιοανατολική Ευρώπη αλλά και στις παρυφές του ΝΑΤΟ.
Δεν μπορείς, λοιπόν, να είσαι ασφαλής όταν η φωτιά έχει φτάσει στην αυλή σου.
Αναφέρω μερικές άμεσες επιπτώσεις ή ανησυχίες που προκάλεσε η πρόσφατη αναταραχή στη γείτονα χώρα:
Πρώτον, ανεκόπη αιφνιδίως, ελπίζω προσωρινά, το σημαντικό οδικό τουριστικό ρεύμα προς τη Θράκη και τη Μακεδονία.
Δεύτερον, εισήλθαν σε καθεστώς αβεβαιότητας οι εμπορικές ροές και οι διμερείς επιχειρηματικές συμπράξεις που είχαν αυξηθεί από το 2004 και μετά.
Τρίτον, υπάρχει έντονη ανησυχία για την έκβαση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.
Και τέταρτον, ιδιαίτερα εδώ στη Θράκη υπάρχει ο φόβος και η υποψία ότι για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας δεν αποκλείεται να δούμε, το επόμενο διάστημα, μέρος της έντασης να μεταφέρεται από τα Ανατολικά προς τα Δυτικά της Τουρκίας» επεσήμανε ο κ.Στυλιανίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης