Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μιντιακή ολιγαρχία – Να προσαρμοστεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα

ΔΗΜΑΡ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μιντιακή ολιγαρχία – Να προσαρμοστεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα
«Ο ρόλος του κράτους είναι να βάλει ένα νέο πλαίσιο κανόνων που να εξασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό»
Με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση των «μνηστήρων» για τις 4 τηλεοπτικές άδειες, η Δημοκρατική Αριστερά ασκεί σκληρή κριτική στη συγκυβέρνηση, κάνοντας λόγω για «μιντιακή ολιγαρχία».
Επίσης, προειδοποιεί τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πως θα είναι άμεσα υπαίτιοι για το «λουκέτο» στα τηλεοπτικά κανάλια, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα «τη δημιουργία εκατοντάδων νέων ανέργων».

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση:

«Στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι απαιτούνται νέοι κανόνες που να διασφαλίζουν τη διαφάνεια και κυρίως απαιτείται να μπει οριστικά τάξη σε μία άναρχη κατάσταση.
Αποδεικνύεται όμως καθημερινά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μία νέα μιντιακή ολιγαρχία.
Αυτό που υποστηρίζει σήμερα η κυβέρνηση είναι πρωτοφανές για όλη την Ε.Ε., 4 μόλις τηλεοπτικές άδειες ακόμη και εάν υπάρχουν περισσότερα μέσα που πληρούν τα κριτήρια.
Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσαρμοστεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα και να αφήσει στην άκρη τις ρεβανσιστικές ενέργειες και τις εμμονές για συγκεκριμένο αριθμό 4 τηλεοπτικών αδειών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υπεύθυνος για ενδεχόμενο ΜΑΥΡΟ σε κανάλια με αρνητικές συνέπειες στον πλουραλισμό της ενημέρωσης και στην ανεργία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδείξει ότι είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της ΝΔ, η οποία προκάλεσε το ΜΑΥΡΟ στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, ενώ θα έπρεπε να την αναδιαρθρώσει ώστε να σταματήσει να επιτελεί τον ρόλο εξυπηρέτησης των συμφερόντων της εκάστοτε κυβέρνησης και να γίνει μία αντικειμενική και αξιόπιστη σύγχρονη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Σήμερα, ο ρόλος του κράτους είναι να βάλει ένα νέο πλαίσιο κανόνων που να εξασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό και όχι να επιτελέσει τον ρόλο της αγοράς οδηγώντας σε κλείσιμο τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Αλλιώς για το ενδεχόμενο ΜΑΥΡΟ σε κανάλια και για τη δημιουργία εκατοντάδων νέων ανέργων, ο υπεύθυνος θα έχει ονοματεπώνυμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης