Πολιτική

ΥΠΕΞ: Σύσκεψη υπό τον Κοτζιά για την αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων στην Τουρκία

ΥΠΕΞ: Σύσκεψη υπό τον Κοτζιά για την αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων στην Τουρκία
Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα πραξικοπήματος
Σύσκεψη  υπό την προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά, για την αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων στην Τουρκία, πραγματοποιήθηκε σήμερα, αμέσως μετά την επιστροφή του υπουργού  από τη Μογγολία.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η πολιτική και η υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμύνης.
Στο πλαίσιο αυτής, έγινε αξιολόγηση των εξελίξεων στη γειτονική μας χώρα και εκτίμηση του νέου περιβάλλοντος ασφαλείας στην περιοχή.
Μάλιστα, στη σύσκεψη υπογραμμίστηκε ότι η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα πραξικοπήματος και διασάλευσης της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία. Για τον ελληνικό λαό η προσήλωση στις αρχές της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας είναι ζήτημα αρχής.
Η χώρα μας, τονίστηκε για άλλη μια φορά, τάσσεται υπέρ της προάσπισης του κράτους δικαίου και της ανάπτυξης της δημοκρατίας στην Τουρκία.
Επισημάνθηκε, επίσης, η ανάγκη επίδειξης αυτοσυγκράτησης και ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση της βίας, να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές και να αποκατασταθεί η ηρεμία.
Η Ελλάδα , όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, διατηρεί πάντοτε ανοικτούς δίαυλους επικοινωνίας και συνεννόησης με την Τουρκία προς όφελος της διμερούς συνεργασίας και της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης