Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: Την Κυριακή (17/7) η επικοινωνία Τσίπρα με Erdogan – Τι αναφέρουν για τους 8 του ελικοπτέρου

Κυβερνητικές πηγές: Την Κυριακή (17/7)  η επικοινωνία Τσίπρα με Erdogan – Τι αναφέρουν για τους 8 του ελικοπτέρου
Τη Δευτέρα 18/7 θα ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου
Αύριο, Κυριακή 17 Ιουλίου, αναμένεται ο πρωθυπουργός , Αλέξης Τσίπρας, να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας παράλληλα για τους 8 στρατιωτικούς που έφτασαν στη χώρα μας με τουρκικό ελικόπτερο ότι είναι δύσκολο να αποτραπεί η έκδοσή τους εάν εμπλέκονται στο πραξικόπημα.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι του Μαξίμου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα τηρηθεί σε  κάθε περίπτωση η προβλεπόμενη διαδικασία, αν και είναι κρίσιμες για την έκβαση αυτής της υπόθεσης οι εκτιμήσεις που θα γίνουν σχετικά με το εάν με την έκδοση των 8 συλληφθέντων μελών του πληρώματος στη χώρα τους, θα τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους, δηλαδή αν θα δικαστούν ή αν υπάρχει περίπτωση να εκτεθεί η ζωή τους σε κίνδυνο λόγω θανατικής ποινής.
Σημειώνεται ότι οι Συμβάσεις απαγορεύουν την έκδοση ανθρώπων εκεί όπου υπάρχει θανατική ποινή.
Σε αυτή την παράμετρο, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, κατά τις επικοινωνίες που είχαν σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του, ο Mevlut Cavusoglu απάντησε ότι στην Τουρκία δεν υπάρχει θανατική ποινή.
Πάντως, η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα, στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα μεταβούν μεταφραστές και θα διαρκέσει 8 ημέρες.
Στην περίπτωση που υπάρξει έφεση, θα διαρκέσει επιπλέον 8 ημέρες, ενώ συνολικά η όλη διαδικασία του ασύλου θα διαρκέσει 15-16 ημέρες.
Στο μεταξύ, θα εξελίσσονται οι διαδικασίες έκδοσης.
Περαιτέρω, το συντομότερο αναμένεται η επιστροφή του ελικοπτέρου στις τουρκικές αρχές.
Όπως ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι του Μαξίμου, για την επιστροφή του ελικοπτέρου θα φτάσει ένα δεύτερο τουρκικό ελικόπτερο επανδρωμένο και με δεύτερο πλήρωμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης