Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (ΥΠΕΞ Αυστρίας): Το στρατιωτικό πραξικόπημα δεν συνιστά άδεια για να ενεργεί κάποιος αυθαίρετα

Kurz (ΥΠΕΞ Αυστρίας): Το στρατιωτικό πραξικόπημα δεν συνιστά άδεια για να ενεργεί κάποιος αυθαίρετα
Τι ανέφερε ο  υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Sebastian Kurz
«Aυτό το στρατιωτικό πραξικόπημα δεν συνιστά άδεια για να ενεργεί κάποιος αυθαίρετα και όχι στο πλαίσιο του κράτους Δικαίου», τόνισε ο  υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Sebastian Kurz, σε αποψινές δηλώσεις του από το Ερμπίλ στο Βόρειο Ιράκ ,απευθυνόμενος προφανώς προς τον Τούρκο πρόεδρο Τ. Erdogan.
Όπως είπε, «είναι ακριβώς η Τουρκία όπου χρειαζόμαστε μία κυβέρνηση του Δικαίου».
Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές και να γίνουν σεβαστά το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία, ενώ κάλεσε σε σύνεση «όλες τις δυνάμεις στην Τουρκία».
Παράλληλά, καταδίκασε τους πραξικοπηματίες τονίζοντας πως η στάση τους και προπάντων ο φόνος ανθρώπων «δεν δικαιολογείται με τίποτε».
Κατά τον ίδιο, είναι γνωστό ότι λόγω της μερικώς πολύ αυταρχικής διακυβέρνησης από την πλευρά του προέδρου Ερντογάν, υπήρχαν πάντα αντιστάσεις, όχι μόνον εκτός αλλά και εντός της Τουρκίας.
Ωστόσο, όπως είπε,  «με τίποτε δεν αναμενόταν» ένα με τέτοιον τρόπο οργανωμένο στρατιωτικό πραξικόπημα.
Σχετικά με το εάν λόγω του αποτυχημένου πραξικοπήματος, θα υπάρξουν επιπτώσεις, ειδικότερα στο θέμα της απελευθέρωσης της βίζας για Τούρκους υπηκόους ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως «ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας πρέπει να υποστηριχθεί κατά 100%, όμως εξίσου σημαντική είναι η προστασία της Δημοκρατίας, της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης και της πολυφωνίας των Μέσων Ενημέρωσης».
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα πρέπει να αναμένεται τώρα μεγαλύτερος αριθμός Τούρκων οι οποίοι θέλουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους από φόβο για καταπίεση.
Ακόμη, ο Sebastian Kurz, ανέφερε ότι εκτός των άλλων μέτρων, από το υπουργείο του έχουν αποσταλεί στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα ομάδες υποστήριξης για τους Αυστριακούς πολίτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία και των οποίων ο αριθμός εκτιμάται σε 10.000, ενώ 3.300 φέρεται να έχουν δηλωθεί στο ειδικό σύστημα καταγραφής του υπουργείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης