Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταδικάζουν με κοινή τους δήλωση την απόπειρα πραξικοπήματος τα τέσσερα κόμματα της Τουρκικής Βουλής

Καταδικάζουν με κοινή τους δήλωση την απόπειρα πραξικοπήματος τα τέσσερα κόμματα της Τουρκικής Βουλής
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων καταδίκασαν την απόπειρα πραξικοπήματος και επεσήμαναν ότι αυτή πρέπει να τους φέρει πιο κοντά στην εξεύρεση κοινού εδάφους για τη βελτίωση της δημοκρατίας.
Με κοινή τους δήλωση που αναγνώστηκε σήμερα 16 Ιουλίου 2016 από τον πρόεδρο της Τουρκικής Βουλής İsmail Kahraman, τα τέσσερα κοινοβουλευτικά κόμματα της χώρας καταδικάζουν την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα.
«Εμείς, η ομάδα των τεσσάρων κομμάτων, καταδικάζουμε έντονα την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του ισχυρού έθνους μας, του έθνους που αντανακλάται στο κράτος, τους βουλευτές και το κοινοβούλιο, καθώς και τις επιθέσεις στο ίδιο το κοινοβούλιο», ανέφερε η δήλωση.
«Το τουρκικό κοινοβούλιο κάνει το καθήκον του, όπως η καρδιά» αναφέρει ακόμη η δήλωση, η οποία χαρακτηρίζεται ως «ιστορική» για την εθνική ενότητα.
Πριν την ανάγνωση της δήλωσης προηγήθηκαν ομιλίες των εκπροσώπων των τεσσάρων κομμάτων, του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), του κυριότερου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του Δημοκρατικού Κόμματος των Κούρδων (HDP) και του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP).
Και οι τέσσερις αφού καταδίκασαν την απόπειρα πραξικοπήματος, επεσήμαναν ότι αυτή πρέπει να φέρει τα πολιτικά κόμματα πιο κοντά στην εξεύρεση κοινού εδάφους για τη βελτίωση της δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης