Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Εξέπληξε αρνητικά η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας - Τον Αύγουστο η μείωση των επιτοκίων

tags :
Rabobank: Εξέπληξε αρνητικά η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας - Τον Αύγουστο η μείωση των επιτοκίων
Τον Αύγουστο πάντως η BOE θα προβεί σε αλλαγές της νομισματικής της πολιτικής.....εκτιμάει η Rabobank
Αρνητικά εξέπληξε η Bank of Egland η βρετανική κεντρική τράπεζα τις αγορές με την απόφαση της να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,5% αναφέρει η Ολλανδική τράπεζα Rabobank.
"Στην πραγματικότητα, ήταν η δεύτερη φορά σε διάστημα τριών εβδομάδων ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου προέβλεψαν λάθος.
Αυτή τη φορά ήταν η BoE και ο διοικητής  Carney, που εξέπληξε τις αγορές με την απόφαση του να μην μειώσει τα επιτόκια καθώς και να μην προχωρήσει σε άλλα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης.
Το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας ψήφισε 8-1, με μόνο Vlieghe να υποστηρίζει την άμεση μείωση του βασικού επιτοκίου.
Η στερλίνα ανατιμήθηκε 2,5% έναντι του δολαρίου.
Τα πρακτικά έδειξαν ότι τα περισσότερα μέλη της επιτροπής αναμένουν ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να χαλαρώσει τον Αύγουστο.
Ενώ μερικοί μπορεί να ισχυρίζονται ότι η απόφαση ήταν απλά μια αναστολή της απόφασης μείωσης του επιτοκίου «η επιτροπή συζήτησε διάφορες επιλογές χαλάρωσης και συνδυασμούς αυτών.
Η ακριβής έκταση των τυχόν πρόσθετων μέτρων τόνωσης της οικονομίας θα πρέπει να βασίζεται σε επικαιροποιημένες προβλέψεις καθώς και να εξεταστούν τυχόν  αλληλεπιδράσεις με το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Με άλλα λόγια, η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας θέλει μια σαφέστερη εικόνα των επιπτώσεων του Brexit (η οποία, ελπίζουμε, να έρθει μέσα στις επόμενες εβδομάδες καθώς και την Έκθεση για τον πληθωρισμό στις 4 Αυγούστου).
Τον Αύγουστο πάντως η BOE θα προβεί σε αλλαγές της νομισματικής της πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης