Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων ο Sigmar Gabriel

Κατά της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων ο Sigmar Gabriel
Ο Gabriel είπε, ότι δεν θα ψηφίσει ποτέ τη συμφωνία, εάν διατηρηθούν τα αδιαφανή ιδιωτικά διαιτητικά δικαστήρια. 
Ο πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) και αντικαγκελάριος της Γερμανίας Sigmar Gabriel, ο οποίος ήταν κάποτε υποστηρικτής της ελεύθερης ζώνης εμπορίου με τις ΗΠΑ, στρέφεται τώρα εναντίον της για πολιτικές σκοπιμότητες, σύμφωνα με την Frankfurter Allgeine Zeitung.
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, ο Gabriel "ενταφιάζει την Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων, λόγω των προσεχών εκλογών στη Γερμανία.
Πρόσφατα μάλιστα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας είχε επικρίνει την καγκελάριο Merkel, ότι "από ενθουσιασμό για την επίσκεψη Obama στη Γερμανία" είχε πει, πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ μπορούν "να ολοκληρωθούν εντός του έτους".
Ο Gabriel όμως συμπλήρωσε, ότι δεν θα ψηφίσει ποτέ τη συμφωνία, εάν διατηρηθούν τα αδιαφανή ιδιωτικά διαιτητικά δικαστήρια και εάν η συμφωνία δεν ανταποκρίνεται στα ελάχιστα standards, τα οποία συμφωνήθηκαν με τον Καναδά.
Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου δήλωσε δε, ότι οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν και παρέπεμψε στη στάση των Αμερικανών, οι οποίοι μπλοκάρουν τις συζητήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης