Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Το Brexit πρέπει να γίνει γρήγορα - Οι ιταλικές τράπεζες και τα stress tests

Schaeuble: Το Brexit πρέπει να γίνει γρήγορα - Οι ιταλικές τράπεζες και τα stress tests
Ο Γερμανός υπουργός συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογο του Jack Lew
Στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος αλλά και της ανάληψης της πρωθυπουργίας της χώρας από την Theresa May, o Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογο του Jack Lew.
«Η διαδικασία του Brexit πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα προκειμένου να περιοριστεί η αβεβαιότητα» δήλωσε ο Schaeuble στο Reuters μετά τη συνάντηση, ενώ διευκρίνισε ότι ο αντίκτυπος του Brexit είναι περιορισμένος.
Αναφερόμενος στο νέο υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας Philip Hammond επεσήμανε ότι έχει καλό... ιστορικό, ενώ χαρακτήρισε λογική τη θέση του τη θέση του Hammond για πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά της ΕΕ. 
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η υπερθέρμανση των σχέσεων μεταξύ Ε.Ε. και Βρετανίας και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στην ολοκλήρωση της εμπορικής συμφωνίας με την Ευρώπη.
Όσον αφορά στον αντίκτυπο του Brexit, διαβεβαίωσε ότι οι αγορές λειτουργούν ομαλά, δίχως προβλήματα, ενώ σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον επιθυμεί τη διατήρηση των «ισχυρών» σχέσεων με τη Βρετανία.

...περί ιταλικών τραπεζών

Αναφερόμενος στις ιταλικές τράπεζες, ο Schaeuble επεσήμανε ότι εάν χρειαστεί λύση αυτη θα κινείται στο πλαίσιο των κανόνων της ΕΕ. 
Μάλιστα, τόνισε ότι πριν ληφθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις θα πρέπει να πρώτα να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των stress test από την ΕΚΤ.
«Αν προκύψει ανάγκη για δράση σε σχέση με τις ιταλικές τράπεζες, θα επιλυθεί εντός των κανόνων της ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης