Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FBN Securities: Τα συνεχή ρεκόρ του S&P 500 θα αποδειχτούν σημαντικό πρόβλημα

FBN Securities: Τα συνεχή ρεκόρ του S&P 500 θα αποδειχτούν σημαντικό πρόβλημα
Έπειτα από το κλείσιμο της συνεδρίασης στη Wall Street αρκετοί επιμέρους δείκτες δεν κατόρθωσαν να καταγράψουν νέα υψηλά, με αποτέλεσμα οι πρώτες ανησυχίες να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους
Κάποιες μετοχές δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν σήμερα Τετάρτη 13 Ιουλίου την άνοδο του S&P 500 σε νέα ιστορικά υψηλά και οι πρώτες ανησυχίες ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους.
Συγκεκριμένα, έπειτα από το κλείσιμο της συνεδρίασης, αρκετοί επιμέρους δείκτες δεν κατόρθωσαν να καταγράψουν νέα υψηλά, με αποτέλεσμα σχολιαστές του CNBC να δηλώνουν ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι επενδυτές, καθώς «η στασιμότητα μοιάζει λίγο με νίκη».
Ειδικότερα, μία σειρά γραφημάτων δίνουν την πραγματική εικόνα της αγοράς.
Οπότε, έχουμε και λέμε:
Μία ακόμη ημέρα και ένα νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ για τις μετοχές, με κινήσεις πωλήσεων όμως πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.



Ο πανικός ξεκίνησε και πάλι, μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών.



Όσον αφορά τα μετρητά, οι μετοχές των σιδηροδρόμων εκτοξεύτηκαν, μετά τα σημαντικά κέρδη της εταιρείας CSX, που διέρρευσαν πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης.



Αλλά οι μετοχές παρέμειναν οι μεγάλοι νικητές της ημέρας.



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dow Jones κατέγραψε οριακά νέο ρεκόρ, παραμένοντας καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης στο προηγούμενο ρεκόρ των 18.351 μονάδων.



Πάντως, ο τεχνικός αναλυτής της FBN Securities, JC O'Hara, τονίζει ότι ένα ακόμη ρεκόρ μέσα στον Ιούλιο θα μπορούσε να είναι μεγάλο πρόβλημα.
Ειδικότερα, από το 1950, σε 27 χρονιές κατεγράφησαν νέα υψηλά 52 εβδομάδων τον Ιούλιο.
Η μέση κίνηση έπειτα από 3 μήνες δείχνει ότι η τάση για νέα υψηλά είχε «σβήσει» και είχε μετεξελιχθεί σε πλάγια κίνηση, με μία μέση μείωση των προβλέψεων κατά 7,5% και μία πραγματική μέση υποχώρηση κατά 12,5%.
Έπειτα από τα υψηλά του Ιουλίου, οι μετοχές συνήθως πιάνουν «πάτο» στα τέλη Οκτωβρίου.
«Το να κυνηγάς την αγορά δεν είναι η καλύτερη επιλογή», ειδικά εν μέσω «πληθώρας δεικτών για υπεραγορασμένους τίτλους».
Και σήμερα, τα ομόλογα κινήθηκαν αντίθετα από τις μετοχές και πάλι.



Έχοντας ακολουθήσει τη δική του πορεία τις τελευταίες ημέρες, ο δείκτης φόβου VIX υποχώρησε σήμερα στο 12, το οποίο δείχνει ότι πολλοί διαχειριστές κεφαλαίων μειώνουν τις θέσεις αντιστάθμισης που έχουν λάβει.



Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν έως και 0,05%.



Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου υποχώρησε, αλλά βασικά παραμένει στα ίδια επίπεδα για την εβδομάδα, καθώς το χάος στη στερλίνα και το γιέν οδήγησε σε μία αντίθετη κίνηση των δύο νομισμάτων σήμερα.



Ασήμι και χρυσός έκλεισαν τη μέρα με κέρδη, όπως και ο χαλκός, που επέκτεινε τα κέρδη του στο 6%, αλλά το αργό υποχώρησε.



Τα μεγαλύτερα κέρδη σε εύρος 3 ημερών για το χαλκό.



Τα σημαντικά μεγαλύτερα του αναμενομένου αποθέματα διυλισθέντων καυσίμων και η αύξηση της παραγωγής έστειλαν το πετρέλαιο σε χαμηλά 9 εβδομάδων, κάτω από τα 45 δολ.



Η ανάλογη κίνηση του πετρελαίου το 2015 μοιάζει όλο και πιο ανατριχιαστική.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης