Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμπόδια στη συγχώνευση LSE - Deutsche Börse από την Πορτογαλία, με επιστολή διαμαρτυρίας στην Κομισιόν

Εμπόδια στη συγχώνευση LSE - Deutsche Börse από την Πορτογαλία, με επιστολή διαμαρτυρίας στην Κομισιόν
Η συγχώνευση «θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα πολλών ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων» προειδοποιεί η Πορτογαλία
«Στον αέρα» βρίσκεται για ακόμα μία φορά η συγχώνευση του LSE και του Deutsche Börse, με τα εμπόδια αυτή τη φορά να προέρχονται από την… Ιβηρική, συγκεκριμένα από την Πορτογαλία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, η πορτογαλική κυβέρνηση απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην αρμόδια επίτροπο Ανταγωνιστικότητας, Margrethe Vestager, στην οποία υπογραμμίζει τον κίνδυνο αρνητικού αντίκτυπου στην αγορά από τη συγχώνευση.
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, Mario Centeno, ανέφερε:
«Η συγχώνευση θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία της κεφαλαιακής αγοράς.
Τέτοια συγκέντρωση στα κανάλια διεξαγωγής χρηματιστηριακών συναλλαγών και σχετικών υπηρεσιών θα αποτελούσε πασίδηλη απειλή για τον ανταγωνισμό».
Παράλληλα, προσέθεσε ότι η συγχώνευση «θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα πολλών ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων», ενώ επισήμανε πως «η Κομισιόν δεν είναι σε θέση να αποτρέψει τη στρέβλωση στην αγορά»
Η ύπαρξη της επιστολής επιβεβαιώθηκε από την εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών της Πορτογαλίας.
«Η Γαλλία και το Βέλγιο έχουν ήδη εκφράσει παρόμοιες απόψεις. Έχουν γίνει επαφές σε διάφορα επίπεδα για το ζήτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του υπουργείου, που γνωστοποίησε ότι η επιστολή στάλθηκε εντός του Ιουλίου.
Επιπλέον, η Πορτογαλία εκφράζει την ανησυχία της σχετικά με την πρόσβαση που θα έχει η ίδια στην αγορά μέσω της Euronext, της οποίας είναι μέρος η LSE.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης