Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης (ΛΑ.Ε.): Όνειδος η υπερψήφιση της επιβολής κυρώσεων σε Ισπανία και Πορτογαλία από την Ελλάδα

Λαφαζάνης (ΛΑ.Ε.): Όνειδος η υπερψήφιση της επιβολής κυρώσεων σε Ισπανία και Πορτογαλία από την Ελλάδα
«Δημοσιονομικό δήμιο» για την Ισπανία και την Πορτογαλία χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
Λάβρος κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητα, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική για τη στάση της χώρας στο ζήτημα της επιβολής κυρώσεων στην Ισπανία και την Πορτογαλία.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα, πράξη εχθρική προς τους λαούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας και υπονομευτική για τον κόσμο της εργασίας όλων των χωρών – μελών το γεγονός ότι η Ελλάδα συμφώνησε και τελικά έδωσε θετική ψήφο στην για πρώτη φορά επιβολή κυρώσεων για υπερβολικά ελλείμματα κατά της Πορτογαλίας και της Ισπανίας».
Στη συνέχεια υποστήριξε ότι «οι όποιες αρχικές επιφυλάξεις του Ε. Τσακαλώτου στο Ecofin αποδείχθηκαν κινήσεις για τα μάτια του κόσμου και εσωτερικής κατανάλωσης», για να υπογραμμίσει πως «η κυβέρνηση Τσίπρα – Τσακαλώτου, αφού εξοντώνει με τα μνημόνια και τη λιτότητα τον ελληνικό λαό, επιπίπτει τιμωρητικά και κατά άλλων χωρών και λαών της ευρωζώνης, γιατί δεν υποκύπτουν σε ένα είδος μνημονιακών περιοριστικών δημοσιονομικών δεσμεύσεων, οι οποίες θα έχουν σκληρές συνέπειες σε βάρος τους».
«Η νεομνημονιακή Ελλάδα του Τσίπρα εξελίσσεται σε δορυφόρο του Schaeuble, τα δίνει όλα, υπακούει και συμφέρει», κατέληξε τη δριμεία κριτική του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης