Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, μετά το ανοδικό σερί των τελευταίων συνεδριάσεων

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, μετά το ανοδικό σερί των τελευταίων συνεδριάσεων
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο πετρέλαιο
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουλίου, οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μετά το ανοδικό σερί των τελευταίων συνεδριάσεων, που είχε ως αποτέλεσμα τόσο ο S&P 500, όσο και ο Dow Jones να καταγράψουν νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Το ράλι των προηγούμενων ημερών σημειώθηκε, λόγω της προσωρινής υποχώρησης των επενδυτικών φόβων περί των συνεπειών του Brexit αλλά και προετοιμασιών της Ιαπωνίας για νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας της.
«Σκεφτείτε την τεράστια κίνηση που έχουν καταγράψει οι δείκτες, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», συμβουλεύει, πάντως, ο Art Hogan, αναλυτής της Wunderlich Securities, επισημαίνοντας πως «είχαμε άνοδο +7,5% από τα χαμηλά… και αυτή η τάση σύντομα θα μείνει χωρίς ώθηση».
Από την πλευρά του, ο Peter Boockvar, αναλυτής της Lindsey Group, αναφέρει ότι «σε τελική γραφή, ο S&P 500 βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα από ό,τι 14 μήνες προηγουμένως και η αισιοδοξία παραμένει, ωστόσο τα αποτελέσματα β’ τριμήνου των εταιρειών θα αποδείξουν αν πρόκειται για βιώσιμη κατάσταση».
Στα της συνεδρίασης, οριακά αμετάβλητοι παραμένουν και οι τρεις δείκτες, με τον Dow Jones στις 18.346,74 μονάδες (-0,01%), τον Nasdaq στις 5.023,24 μονάδες (+0,01%) και τον δείκτη-βαρόμετρο S&P 500 στις 2.150,88 μονάδες (-0,06%).
Την ίδια ώρα, περί τις 16:53, το ADR της Εθνικής Τραπέζης σημειώνει αξιόλογα κέρδη, στο +4,54% και το 0,228 δολάριο.
Πτωτικές τάσεις επικρατούν, τέλος, στο πετρέλαιο, με το αργό να υποχωρεί κατά 1,65%, στα 46,03 δολάρια, και το Brent να κινείται χαμηλότερα κατά 1,88%, στα 47,56 δολάρια ανά βαρέλι.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης