Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Quotidien (Λουξεμβούργο): Η επιβολή κυρώσεων σε Πορτογαλία και Ισπανία είναι ο τρόπος να… διαλυθεί η Ε.Ε.

Le Quotidien (Λουξεμβούργο): Η επιβολή κυρώσεων σε Πορτογαλία και Ισπανία είναι ο τρόπος να… διαλυθεί η Ε.Ε.
Για την Κομισιόν, με επικεφαλής τον Jean Claude Juncker, όλα συνεχίζονται σαν να μην έγινε ποτέ το Brexit
Την εκτίμηση ότι η απόφαση των ευρωπαϊκών αρχών για επιβολή κυρώσεων σε Πορτογαλία και Ισπανία είναι ακριβώς ο τρόπος για να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, διατυπώνει σε σημερινό (13/7) δημοσίευμά της η εφημερίδα Le Quotidien του Λουξεμβούργου.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, η ευρωπαϊκή πολιτική όχι απλώς αγνοεί την πραγματικότητα της κατάστασης, αλλά πολύ περισσότερο μπορεί να αποδειχθεί «θανάσιμη» για την ευρωπαϊκή κοινότητα.
Η λουξεμβουργιανή εφημερίδα επικαλείται τον πρωθυπουργό της Πορτογαλία, Antonio Costa, που προειδοποίησε ότι σε περίπτωση επιβολής των κυρώσεων θα ενισχυθεί το αντιευρωπαϊκό αίσθημα.
Παρά την ηχηρή αυτή προειδοποίηση, ωστόσο, η Κομισιόν πιστεύει ότι είναι καθήκον της να προσπαθήσει εξαιρετικά σκληρά, ώστε να καταστεί κατανοητό σε όλα τα κράτη-μέλη πως οι κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται -ακόμα και αν αυτοί είναι αντιπαραγωγικοί οικονομικά και επικίνδυνοι πολιτικά, καθώς ενισχύουν τα ακραία κινήματα, τονίζει η εφημερίδα σκωπτικά.
Όμως, για την Κομισιόν, με επικεφαλής τον Jean Claude Juncker, όλα συνεχίζονται σαν να μην έγινε ποτέ το Brexit, σχολιάζει η Quotidien, προειδοποιώντας ότι οδεύουμε πρόσω ολοταχώς σε τοίχο και ήρθε η ώρα να χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης