Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

MIG: Νέος πρόεδρος ο Στ. Λεκκάκος, διευθύνων σύμβουλος ο Αθ. Παπανικολάου - Πως διαμορφώνεται το Δ.Σ.

tags :
MIG: Νέος πρόεδρος ο Στ. Λεκκάκος, διευθύνων σύμβουλος ο Αθ. Παπανικολάου - Πως διαμορφώνεται το Δ.Σ.
O υποχρεωτικός έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της τρέχουσας χρήσης ανατέθηκε στην εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών «Grant Thornton Α.Ε.»
Για τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης ενημερώνει το επενδυτικό κοινό και το Χ.Α. η Marfin Investment Group, ενώ ξεχωρίζει η εκλογή του κ. Σταύρου Λεκκάκου στη θέση του προέδρου και του κ. Αθανασίου Παπανικολάου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.
Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι Ορκωτός Λογιστής για τις οικονομικές καταστάσης της εταιρείας στην τρέχουσα χρήση θα είναι η εταιρεία «Grant Thornton Α.Ε.».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:
Η «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ»
ανακοινώνει ότι την 11.7.2016 πραγματοποιήθηκε η μετ’ αναβολή εκ της 30.6.2016 Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας, με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου 66 μετόχων που εκπροσωπούσαν 401.034.137 μετοχές, ήτοι ποσοστό 42,67% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας. Κατά τη Συνέλευση συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις επί των θεμάτων της Ημερησίας Διατάξεως ως ακολούθως:
Θέμα 1ο: Υποβολή και έγκριση των Ατομικών και Ενοποιημένων Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 2015 και των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.
Αποφασίσθηκε η έγκριση των Ατομικών και Ενοποιημένων Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 2015 και των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.
Υπέρ: 400.031.429 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 99,75% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου.
Κατά: 3.000 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 0% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου.
Αποχές: 999.708 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 0,25% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου.
Θέμα 2ο: Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 2015.
- Αποφασίσθηκε η απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 2015.
Υπέρ: 400.031.429 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 99,75% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου.
Κατά: 3.000 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 0% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου.
Αποχές: 999.708 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 0,25% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου.
Θέμα 3ο: Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για την εταιρική χρήση 2016.
- O υποχρεωτικός έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της τρέχουσας χρήσης ανατέθηκε στην εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών «Grant Thornton Α.Ε.», η οποία εδρεύει στο Π. Φάληρο Αττικής, οδός Ζεφύρου 56, και η οποία είναι εγγεγραμμένη στο Ειδικό Μητρώο της § 5 του άρθρου 13 του π.δ. 226/1992 με Α.Μ.Σ.Ο.Ε.Ε. 127.
Υπέρ: 399.865.656 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 99,71% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου.
Κατά: 1.168.481 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 0,29% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου.
Αποχές: 0.
Θέμα 4ο: Υποβολή και έγκριση της Έκθεσης Πεπραγμένων της Επιτροπής Αμοιβών και Προσλήψεων (Nomination & Remuneration Committee) προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων.
- Εγκρίθηκε η Έκθεση Πεπραγμένων της Επιτροπής Αμοιβών και Προσλήψεων.
Υπέρ: 399.862.656 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 99,71% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου.
Κατά: 171.773 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 0,04% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου.
Αποχές: 999.708 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 0,25% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου.
Θέμα 5ο: Εκλογή νέων Μελών Διοικητικού Συμβουλίου και Επιτροπών της Εταιρίας.
- Σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 1 του Καταστατικού της Εταιρίας και το άρθρο 18 παρ. 7 του Κ.Ν. 2190/1920 ανακοινώθηκε στους Μετόχους ότι με την από 11.7.2016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου οι κ.κ Σταύρος Λεκκάκος, Αθανάσιος Παπανικολάου και Γεώργιος Ευστρατιάδης εξελέγησαν ως νέα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σε πλήρωση κενωθεισών θέσεων, ενώ οι κ.κ. Κωνσταντίνος Γεωργίου και Σπυρίδων Παπασπύρου παρέμειναν στο Διοικητικό Συμβούλιο ως Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη, καθώς πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 4 του Ν. 3016/2002.
Επίσης, ανακοινώθηκε ο ορισμός των κ.κ. Γεωργίου Λασσαδού και Γεωργίου Ευστρατιάδη ως νέων Μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρίας, σύμφωνα με τις από 4.2.2016 και 11.7.2016 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, και των κ.κ. Γεωργίου Λασσαδού και Φωτίου Καρατζένη ως νέων Μελών της Επιτροπής Αμοιβών και Προσλήψεων, σύμφωνα με τις από 4.2.2016 και 29.6.2016 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
Εν συνεχεία, ανακοινώθηκε στους Μετόχους η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και των ως άνω Επιτροπών, η οποία έχει ως ακολούθως:
Διοικητικό Συμβούλιο
1. Σταύρος Λεκκάκος, Πρόεδρος – Μη Εκτελεστικό Μέλος
2. Εμμανουήλ Ξανθάκης, Αντιπρόεδρος – Μη Εκτελεστικό Μέλος,
3. Παναγιώτης Θρουβάλας, Αντιπρόεδρος – Εκτελεστικό Μέλος,
4. Αθανάσιος Παπανικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό Μέλος,
5. Ανδρέας Βγενόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
6. Iskandar Safa, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
7. Joseph Iskander, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
8. Γεώργιος Ευστρατιάδης, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
9. Φώτιος Καρατζένης, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
10. Κωνσταντίνος Γεωργίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος,
11. Σπύρος Παπασπύρου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος,
12. Γεώργιος Λασσαδός, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, και
13. Θεόδωρος Μυλωνάς, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.
Επιτροπή Ελέγχου (Audit Committee)
1. Εμμανουήλ Ξανθάκης (Πρόεδρος)
2. Γεώργιος Λασσαδός
3. Γεώργιος Ευστρατιάδης
Επιτροπή Αμοιβών και Προσλήψεων (Nomination and Remuneration Committee)
1. Εμμανουήλ Ξανθάκης (Πρόεδρος)
2. Γεώργιος Λασσαδός
3. Φώτιος Καρατζένης
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τις ανωτέρω αλλαγές στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και των ως άνω Επιτροπών.
Υπέρ: 376.551.053 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 93,90% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου.
Κατά: 24.483.084 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 6,10% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου.
Αποχές: 0.
Θέμα 6ο: Έγκριση συμβάσεων και αμοιβών σύμφωνα με τα άρθρα 23α και 24 του κ.ν. 2190/1920.
- Εγκρίθηκαν οι αμοιβές που καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της παρελθούσας εταιρικής χρήσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 παρ. 2 του κ.ν. 2190/1920, ως ισχύει, σε Μέλη του Δ.Σ. σύμφωνα με το σχέδιο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρίας. Αποφασίσθηκε επίσης η προέγκριση αμοιβών σε Μέλη Δ.Σ. για υπηρεσίες που αυτά παρείχαν ή/και θα παρέχουν (κατά περίπτωση) υπό αυτή την ιδιότητά τους κατά την τρέχουσα χρήση και έως την επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το συμπληρωματικό σχέδιο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρίας.
Υπέρ: 390.986.819 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 97,49% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου.
Κατά: 10.047.318 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 2,51% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου.
Αποχές: 0.
Θέμα 7ο: Ενημέρωση επί της πορείας της Εταιρίας και του στρατηγικού της σχεδιασμού.
- Ο κ. Θρουβάλας ενημέρωσε τους μετόχους επί της οικονομικής πορείας της Εταιρίας. Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της Γαλλίας, ενώ υπογράμμισαν τους αυξημένους καθοδικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής παρατεταμένης αβεβαιότητας στην Ευρώπη, στον απόηχο του δημοψηφίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου.
Για να εξασφαλίσει μια διαρκή μείωση της ανεργίας και του δημόσιου χρέους στο πλαίσιο μιας υποτονικής μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, το Συμβούλιο ενθάρρυνε τις αρχές να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να αναβιώσουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση της παραγωγικότητας.
Το δ.σ. υποστηρίζει τις δαπάνες της κυβέρνησης για στρατηγική δημοσιονομική εξυγίανση, η οποία έχει ως στόχο να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα μεσοπρόθεσμα, περιορίζοντας ταυτόχρονα την βραχυπρόθεσμη τροχοπέδη για τη συνολική ζήτηση.
Σημειώνουν, ωστόσο, ότι η διαρθρωτική δημοσιονομική προσαρμογή επιβραδύνεται και ότι οι πιο φιλόδοξες προσπάθειες για συγκράτηση των δημοσίων δαπανών σε πραγματικούς όρους θα συμβάλουν στην επίτευξη μεσοπρόθεσμα των δημοσιονομικών στόχων και μια διαρκή μείωση του δημοσίου χρέους.
Υπό το πρίσμα της υψηλής διαρθρωτικής ανεργίας και των μέτριων προοπτικών ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα, το Συμβούλιο ενθαρρύνει τις αρχές να συνεχίσουν να επιδιώκουν μια φιλόδοξη ατζέντα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Επαινούν τις αρχές για τις στοχευμένες μειώσεις της φορολογικής επιβάρυνσης της εργασίας και για μια σειρά από μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του κοινωνικού διαλόγου, τη μείωση της δικαστικής αβεβαιότητας γύρω από τις απολύσεις και της αύξησης των δυνατοτήτων για συμβάσεις εργασίας στο επίπεδο της επιχείρησης.
Για να μειωθεί η ανεργία ταχύτερα, το Συμβούλιο συνέστησε πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της αναζήτησης εργασίας, στο πλαίσιο του συστήματος επιδομάτων ανεργίας, τη μεταρρύθμιση του ελάχιστου μισθού και την περαιτέρω προσαρμογή της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στις εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και της ανταγωνιστικότητας, επίσης ενθαρρύνουν τις αρχές να διατηρήσουν την ορμή των μεταρρυθμίσεων της αγοράς προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης των κανονισμών για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, σε συνδυασμό με το περαιτέρω άνοιγμα της πρόσβασης σε νομοθετικά κατοχυρωμένα (κλειστά) επαγγέλματα.
Το δ.σ. του Ταμείου χαιρετίζει τη βελτίωση της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα, με τις μεγάλες τράπεζες να βελτιώνουν τους ισολογισμούς τους, βοηθώντας τες να αντιμετωπίσουν τα τελευταία επεισόδια της παγκόσμιας οικονομικής πίεσης.
Ωστόσο, όπως και σε άλλες οικονομίες της ευρωζώνης, οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει να προσαρμόσουν περισσότερο τα επιχειρηματικά μοντέλα τους, σε μια εποχή μέτριας ανάπτυξης και χαμηλών επιτοκίων, ενώ πρέπει να συνεχίσουν την προσαρμογή τους στο εξελισσόμενο κανονιστικό πλαίσιο.
Το δ.σ. τονίζει επίσης την ανάγκη οι εποπτικές αρχές να παραμείνουν σε επαγρύπνηση όσον αφορά τους πιθανούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της συμπεριφοράς των αποδόσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης