Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αβραμόπουλος: Το μεταναστευτικό είναι μια παγκόσμια πρόκληση - Απαιτεί διεθνή προσέγγιση

Αβραμόπουλος: Το μεταναστευτικό είναι μια παγκόσμια πρόκληση - Απαιτεί διεθνή προσέγγιση
Ο κ. Αβραμόπουλος είπε, ότι "δεν βρισκόμαστε πλέον στο σημείο που ήμασταν έναν χρόνο πριν", για να προσθέσει, ότι "δεν έχουμε φθάσει ακόμα, εκεί που θέλουμε και εκεί που πρέπει".
"Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος" στο μεταναστευτικό δήλωσε σήμερα 12 Ιουλίου 2016 ο Σημαντική Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο για να συμμετάσχει σε διάσκεψη για το μεταναστευτικό.
Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ακόμη, ότι "δεν βρισκόμαστε πλέον στο σημείο που ήμασταν έναν χρόνο πριν", για να σπεύσει να προσθέσει, ότι "δεν έχουμε φθάσει ακόμα, εκεί που θέλουμε και εκεί που πρέπει".
Σημείωσε δε, ότι "χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές".
Ο Έλληνας Επίτροπος δήλωσε ακόμη, ότι η Κομισιόν έχει προτείνει πολλά μέτρα και εργάζεται για την αντιμετώπιση ζητημάτων, όπως η παροχή προστασίας σε όσους έχουν ανάγκη, οι δυνατότητες ένταξης, η αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της μετανάστευσης, η πάταξη των διακινητών και η βελτίωση των επιστροφών.
Τόνισε δε, ότι "το μεταναστευτικό είναι μια παγκόσμια πρόκληση, που απαιτεί παγκόσμια προσέγγιση".
"Η Γερμανία" συμπλήρωσε "έχει σημαντικό ρόλο και η συνεργασία μας μαζί της είναι απαραίτητη".
Σημείωσε δε, ότι η σημερινή συνάντηση πραγματοποιείται παραμονή της παρουσίασης στις Βρυξέλλες του β΄ πακέτου για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου της ΕΕ.
"Όλα συνδέονται μεταξύ τους" είπε ο κ. Αβραμόπουλος και συμπλήρωσε ότι "η Ευρώπη εργάζεται προς μια ισχυρότερη και ολοκληρωμένη προσέγγιση στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης