Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Ο S&P 500 θα μπορούσε να κερδίσει 200 μον. στις 2.330 μον. ή άνοδος +8%

Deutsche Bank: Ο S&P 500 θα μπορούσε να κερδίσει 200 μον. στις 2.330 μον. ή άνοδος +8%
Αυτό το ράλι στα χρηματιστήρια δεν είναι σαν τα υπόλοιπα, καθώς δεν στηρίζεται στα κέρδη - Οι επενδυτές επιστρέφουν στις μετοχές, ενώ το premium μειώνεται
Το τρέχων ράλι στις μετοχές σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ελάχιστα έχει να κάνει με τα κέρδη, τον πιο σημαντικό παράγοντα για τις τιμές των μετοχών, σύμφωνα με την Deutsche Bank.
Την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 ο S&P 500 έσπασε το ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό όλων των εποχών.
Σύμφωνα με την Deutsche Bankμ το ράλι έχει να κάνει με τη μείωση του premium κινδύνου των μετοχών, το οποίο είναι απλώς η υπερβάλλουσα απόδοση που παρέχει η χρηματιστηριακή αγορά έναντι του επιτοκίου μηδενικού κινδύνου, όπως είναι οι αποδόσεις των ομολόγων.
Το premium εκτινάχθηκε όταν οι μετοχές βυθίστηκαν στην οικονομική κρίση, με τους επενδυτές να απαιτούν ακόμη και 7% υψηλότερες αποδόσεις από τις μετοχές που επέλεγαν έναντι των ομολόγων.
Τώρα έχει μειωθεί κοντά στον ιστορικό κανόνα του 2%, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων μειώθηκαν επίσης, πράγμα που σημαίνει ότι οι αποδόσεις που απαιτούν οι επενδυτές για να αποζημιωθούν από τις επικίνδυνες τοποθετήσεις τους σε μετοχές έχει μειωθεί.
Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες είναι κοντά ή σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.
Οι αποδόσεις των ομολόγων στη Γερμανία και την Ιαπωνία βυθίστηκαν βαθύτερα σε αρνητικό έδαφος, μετά την επιτάχυνση των αγορών κρατικών ομολόγων που προκλήθηκε από την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Καθώς οι ονομαστικές αποδόσεις έχουν μειωθεί, οι επενδυτές έχουν στραφεί σε υψηλότερης απόδοσης περιουσιακά στοιχεία, δήλωσε ο Konstam.
«Ο τρέχων οικονομικός κύκλος ξεχωρίζει από το γεγονός ότι τα κέρδη δεν έχουν παίξει σχεδόν κανένα ρόλο στο ράλι του S&P 500.
Στην πραγματικότητα, τα κέρδη αποτέλεσαν μια μικρή τροχοπέδη για τις μετοχές.
Περισσότερο από το 90% του ράλι αποδόθηκε στην κατάρρευση του premium κινδύνου των μετοχών.
Εν αντιθέσει, τα κέρδη των μετοχών στη δεκαετία του 1980 και του 2000 είχαν όλα να κάνουν με την αύξηση των κερδών και στη δεκαετία του 1990 τα κέρδη επίσης αντιπροσώπευαν περισσότερο από το μισό ράλι».

Screen Shot 2016 07 11 at 11.31.42 AM (2)

Το premium κινδύνου των μετοχών εξακολουθεί να είναι περίπου 2% υψηλότερα από τον ιστορικό μέσο όρο του κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών, οπότε θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω.
Αυτό δίνει χώρο στον S&P 500 να κερδίσει ακόμη 200 μονάδες, εκτιμά η Deutsche Bank (σ.σ. δηλαδή ο δείκτης θα μπορούσε να κινηθεί κοντά στις 2.330 μονάδες, περίπου 8% υψηλότερα σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα).
Αλλά τα κέρδη και τις προσδοκίες τους παραμένουν για τους αναλυτές της τράπεζας ο σημαντικότερος παράγοντας για τις τιμές των μετοχών.
Και επειδή το δεύτερο τρίμηνο τα κέρδη θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν την τέταρτη συνεχόμενη ετήσια πτώση για τα κέρδη του S&P 500, αυτό θα ήταν ένας βραχυπρόθεσμος κίνδυνος για το ράλι, σύμφωνα με την Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης