Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BTIG invesment: Ο S&P 500 θα μπορούσε να ενισχυθεί ακόμη +12%, στις 2.400 μον. υπό έναν όρο

BTIG invesment: Ο S&P 500 θα μπορούσε να ενισχυθεί ακόμη +12%, στις 2.400 μον. υπό έναν όρο
Η επικεφαλής αναλύτρια της BTIG επισημαίνει ότι θα πρέπει να δούμε τον S&P 500 να κλείνει για δύο Παρασκευές πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ, για να τεκμηριωθεί μία ανοδική κίνηση
Ο S&P 500 θα μπορούσε να κάνει μια ακόμη πραγματικά μεγάλη κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα, εάν ο δείκτης κλείσει δύο Παρασκευές στη σειρά πάνω από τις 2.135 μονάδες.
Αυτό τόνισε σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου στο CNBC η Katie Stockton, επικεφαλής στρατηγική αναλύτρια της επενδυτικής εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη, BTIG.
«Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να μην δούμε μία οριακή άνοδο πάνω από αυτό το επίπεδο, αλλά μια πραγματική επιβεβαίωση διάσπασης», δήλωσε η Stockton, αναγνωρίζοντας την αντίσταση που είναι εμφανής στις 2.100 μονάδες.
«Αυτό με έσωσε, αποφεύγοντας τις ψευδείς διασπάσεις».



Ο S&P 500 ξεκίνησε σήμερα τη συνεδρίαση με νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ όλων των εποχών, φτάνοντας στις 2.134 μονάδες και ξεπερνώντας το προηγούμενο επίπεδο των 2.134,72 μονάδων.
Ο δείκτης είχε κερδίσει 1,5% την Παρασκευή, μόλις κάτω από το ιστορικό υψηλό κλείσιμο όλων των εποχών, έπειτα από την ισχυρότερη του αναμενομένου έκθεση για την απασχόληση και τις θέσεις εργασίας τον Ιούνιο.
«Θέλω να παρατηρήσω κάποιες συνεχόμενες Παρασκευές, έτσι ώστε δύο εβδομάδες ο S&P 500 να κλείσει πάνω από αυτό το επίπεδο των 2.135 μονάδων.
Αυτό θα με πείσει ότι έχουμε ξεφύγει από τα επίπεδα αντίστασης», ακόμη και με το μικρότερο όγκο συναλλαγών λόγω καλοκαιριού, δήλωσε η Stockton.
«Τότε μπορούμε να καταλήξουμε σε ορισμένους αρκετά εντυπωσιακούς ανοδικούς στόχους», πρόσθεσε.
Μάλιστα, προέβλεψε ότι μία κίνηση της τάξης του 12% προς τις 2.400 μονάδες θα είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο.
Όσο για τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones, επίσης κινήθηκε σημαντικά υψηλότερα στο άνοιγμα της αγοράς τη Δευτέρα, αλλά παρέμεινε περίπου 100 μονάδες μακριά από το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ των 18,351.36 του Μαΐου του 2015.



Από τις αρχές του έτους, ο Dow και ο S&P έχουν σχεδόν κινηθεί παράλληλα.
Βυθίστηκαν στην αρχή του έτους, φθάνοντας στα χαμηλά στις 11 Φεβρουαρίου.
Η κίνηση της αγοράς υψηλότερα στη συνέχεια μπλοκαρίστηκε προσωρινά τον περασμένο μήνα μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και τη νίκη του Brexit.
Οι θεωρητικοί του Dow θέλουν να βλέπουν τις κινήσεις στις βιομηχανίες να επιβεβαιώνονται από τις μεταφορές.
Αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη.



Στην πραγματικότητα, ο Dow Μεταφορών κινείται χαμηλότερα από ότι πριν το δημοψήφισμα στη Βρετανία και απέτυχε να κρατήσει τον ανοδικό ρυθμό, κερδίζοντας μόλις 3% φέτος, σε σύγκριση με τα κέρδη πάνω από 4% του S&P 500 και του βιομηχανικού Dow Jones.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης