Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στο Παλαιστινιακό – Στηρίζουμε τη λύση των δύο κρατών

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στο Παλαιστινιακό – Στηρίζουμε τη λύση των δύο κρατών
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος 
Τον «ουσιαστικό και δημιουργικό ρόλο» της Αθήνας στην επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος υπενθύμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά τη σημερινή (11/7) του συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης, Rami Hamdallah.
«Είχαμε πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης στο πλαίσιο της επίσκεψής μου στη Ραμάλα.
Επικεντρωθήκαμε στις διάφορες πτυχές του παλαιστινιακού ζητήματος και επανέλαβα τη στήριξη της Ελλάδος σε μια λύση η οποία θα βασίζεται στη λογική των δύο ανεξάρτητων κρατών.
Επανέλαβα, επίσης, και την επιθυμία της χώρας μας να μπορεί να παίξει έναν πιο ουσιαστικό και δημιουργικό ρόλο στο πλαίσιο οποιασδήποτε διεθνούς προσπάθειας να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, του οποίου η λύση πηγαίνει πίσω πολλές δεκαετίες και βρίσκεται στο κέντρο πολλών ζητημάτων, που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής», δήλωσε.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, γράφοντας στο βιβλίο των επισκεπτών:
«Βαθιά συγκινημένος από τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Δεσμευόμαστε να μην ξεχάσουμε ποτέ τη φρίκη αυτή της τραγικής περιόδου».
Ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη, ενώ χθες συναντήθηκε και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Benjamin Netanyahu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης