Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ecofin: Ενέκρινε τις κυρώσεις σε βάρος Ισπανίας και Πορτογαλίας για τα ελλείμματα - Προθεσμία 10 ημερών για την υποβολή έφεσης

Ecofin: Ενέκρινε τις κυρώσεις σε βάρος Ισπανίας και Πορτογαλίας για τα ελλείμματα - Προθεσμία 10 ημερών για την υποβολή έφεσης
Το bail-in για τις τράπεζες αποτελεί τη βάση της τραπεζικής εξυγίανσης, επισημάνθηκε στο Eurogroup
(upd5) Την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ισπανίας και της Πορτογαλίας ενέκρινε το Ecofin, όπως αναμενόταν. 
Οι δύο χώρες έχουν περιθώριο δέκα ημερών προκειμένου να υποβάλλουν έφεση. 
Όπως διαπίστωσε το Ecofin, οι δύο χώρες δεν έχουν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Κομισιόν για τα δημοσιονομικά. 
Ως εκ τούτου ο στόχος για μείωση των ελλειμμάτων, κάτω του 3% του ΑΕΠ, όπως ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. 
Η επιβολή κυρώσεων βασίζεται στο άρθρο 126 για τη λειτουργία της Ε.Ε.
Η Κομισιόν έχει στη διάθεσή της 20 ημέρες να προτείνει περαιτέρω αποφάσεις του Συμβουλίου για την επιβολή προστίμων, τα οποία θα πρέπει να ανέρχονται στο 0,2% του ΑΕΠ.
Τα θέματα που κυριάρχησαν επίσης στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε., είναι οι επιπτώσεις του Brexit και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιταλικές τράπεζες. 
Την επιτάχυνση της διαδικασίας του Brexit ζήτησαν προσερχόμενοι στο σημερινό συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Pierre Moscovici και ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Jeroen Dijsselbloem.
«Δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο.
Το κόμμα των Συντηρητικών προχώρησε γρήγορα τη διαδικασία για την τοποθέτηση της Theresa May στη θέση της», δήλωσε σήμερα το πρωί ο Moscovici, επισημαίνοντας ότι η επιτάχυνση στην ανάληψη των καθηκόντων της May θα πρέπει επιταχύνει και τη διαδικασία του Brexit.
«Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν μόνο αν ξεκινήσει και η διαδικασία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ», δήλωσε από την πλευρά του ο Dijsselbloem, προσθέτοντας ότι είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας να βάλει τέλος στην αβεβαιότητα το συντομότερο και να μην αναβάλει τις διαπραγματεύσεις «αενάως».

H συνεδρίαση του Eurogroup χθες 11/07

Η οδηγία BRRD και το bail-in αποτελούν σταθερές αρχές για το τραπεζικό σύστημα ήταν το μήνυμα του επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, στο σημερινό 11 Ιουλίου 2016 τακτικό Eurogroup.
Ουσιαστικά η Κομισιόν τάχθηκε κατά των σεναρίων κρατικής ενίσχυσης και διάσωσης των τραπεζών, στέλνοντας ένα μήνυμα στην Ιταλία που ζητάει κρατική στήριξη.
Παράλληλα, το Eurogroup τάχθηκε υπέρ των κυρώσεων κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας όσον αφορά τους προϋπολογισμούς, ωστόσο οι αποφάσεις θα ληφθούν αύριο 12 Ιουλίου στο Ecofin.

Dijsselbloem: Οι κανόνες είναι δεδομένοι και το bail-in είναι μία στέρεη οικονομική αρχή


«Οι κανόνες είναι δεδομένοι, πάνω σε αυτούς χτίσαμε την τραπεζική μας ένωση και το bail-in είναι μία στέρεη οικονομική αρχή», επεσήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, στις δηλώσεις του για τις ιταλικές τράπεζες, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου.
Παράλληλα, ο κ. Dijsselbloem είπε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε υποθέσεις σχετικά με το εάν ο ESM θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τις ιταλικές τράπεζες, σημειώνοντας ότι το θέμα δεν συζητήθηκε καθόλου στη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ.
Ακόμη, τόνισε ότι πρέπει να διατηρηθεί το νομικό πλαίσιο για το bail-in, καθώς οι κανόνες υπάρχουν και βρίσκονται στα χέρια των ρυθμιστικών αρχών.
Ειδικά για το θέμα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι υπήρξε ισχυρή υποστήριξη για τις εισηγήσεις της Κομισιόν και ότι τα επόμενα βήματα είναι αυτά που προβλέπονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Παράλληλα ανέφερε ότι, καθώς αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση του Eurogroup μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, η ανάκαμψη στην περιοχή παραμένει ισχυρή, αν και επεσήμανε ότι η υψηλή αβεβαιότητα αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την οικονομική δραστηριότητα.

Moscovici: Η αβεβαιότητα θα μειώσει την ανάπτυξη του βρετανικού ΑΕΠ κατά -1% με -1,5% ετησίως

Η αβεβαιότητα που θα επικρατήσει πριν και μετά την διαδικασία απόσχισης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συρρικνώσει το ρυθμό ανάπτυξης του βρετανικού ΑΕΠ κατά -1% με -1,5% ετησίως, ανέφερε ο Pierre Moscovici. 
Συνεχίζοντας, στις δηλώσεις μετά τη λήξη του σημερινού Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος Οικονομικών Επιθέσεων υπεραμύνθηκε της εφαρμογής του Σύμφωνου Σταθερότητας για τα κράτη – μέλη του μπλοκ, με αφορμή τις επικείμενες κυρώσεις σε Πορτογαλία και Ισπανία για τα υπερβολικά ελλείμματα στους προϋπολογισμού τους. 
Ωστόσο, επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων, υποστήριξε πως «το θέμα θα συζητηθεί όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».
Αναφέρεται πως αύριο στο Ecofin θα διερευνηθεί περαιτέρω το ζήτημα των κυρώσεων, καθώς θα εξεταστεί πιο λεπτομερώς κατά πόσο το έλλειμμα στις δύο χώρες έχει υπερβεί το όριο του 3%.

Regling (ESM): Δεν έχουμε αντιμετωπίσει λειτουργικά προβλήματα εξαιτίας του Brexit

O Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM, European Stability Mechanism) και δεν έχει αντιμετωπίσει λειτουργικά προβλήματα εξαιτίας του επικείμενου Brexit, ανέφερε ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling.
Ωστόσο, πρόσθεσε πως στο μέλλον ίσως υπάρξουν κάποιες επιπτώσεις, αλλά κατά πάσα πιθανότητα αμελητέες. 
Στο πλαίσιο των δηλώσεων του μετά τη λήξη του σημερινού Eurogroup, ο κ. Regling επισήμανε πως ο ESM παραμένει ο κυριότερος μακροπρόθεσμος πιστωτής σε ορισμένα κράτη μέλη του μπλοκ, όπως οι Ιρλανδία και η Πορτογαλία, οι οποίες έχουν δανειστεί αντίστοιχα από το Μηχανισμό 17,7 δισ. ευρώ και 26 δισ. ευρώ αντίστοιχα. 
Επίσης, επισήμανε πως ο Μηχανισμός θα ελέγξει τη δυνατότητα αποπληρωμής των χωρών που βρίσκονται σε πρόγραμμα λιτότητας (Early Warning System), για τους επόμενους μήνες, σε μία προσπάθεια να προσδιορίσει το ρίσκο και να δράσει ανάλογα. 
Κάνοντας εκτενή αναφορά στην Πορτογαλία, μία από τις χώερς που έχουν πληγεί καίρια από την οικνομική κρίση, ο αξιωματούχος του ESM τόνισε ότι πρέπει να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της, καθώς τα επώδυνα μέτρα που πάρθηκαν τα προηγούμενα χρόνια είχαν αρνητικές συνέπειες. 
Θυμίζουμε πως ένα από τα φλέγοντα θέματα του σημερινού Eurogroup, οι κυρώσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία εξαιτίας των ελλειμμάτων άνω του 3% στους προϋπολογισμούς τους, θα ξεκαθαρίσει αύριο στο Ecofin, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Νωρίτερα το bankingnews ανέφερε:

Την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο κρατικής βοήθειας για τη διάσωση των τραπεζών διατύπωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, προσερχόμενος στη σημερινή, Δευτέρα 11 Ιουλίου, συνεδρίαση του Eurogroup.
«Υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα τραπεζίτες που ισχυρίζονται ότι χρειάζονται περισσότερα δημόσια κονδύλια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ωστόσο θα αντιστέκομαι πάντα σε αυτή την εκτίμηση, καθώς, ξανά και ξανά, πλήττει τους φορολογούμενους», τόνισε συγκεκριμένα ο Dijsselbloem, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ιταλία και την κυβέρνηση του Matteo Renzi.
Στη συνέχεια προσέθεσε πως «τα προβλήματα των τραπεζών θα πρέπει να τα λύσουν οι ίδιες οι τράπεζες και εσωτερικά».
Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι τραπεζίτες να ζητούν από τους πολιτικούς να σώσουν τις τράπεζες.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, υπάρχει πράγματι πρόβλημα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) των ιταλικών τραπεζών, ωστόσο, σημείωσε, αυτό δεν είναι ένα καινούριο πρόβλημα.
«Πρέπει να αντιμετωπιστεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί σταδιακά. Δεν υπάρχουν μεγάλες λύσεις», τόνισε.
Σημειώνεται ότι για τις εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ στις 23 Ιουνίου θα ενημερωθούν οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο σημερινό Eurogroup, το οποίο ξεκινά 4 ώρα Ελλάδος, ενώ επί τάπητος θα βρεθεί και η οικονομική και χρηματοοικονομική κατάσταση στη ζώνη του ευρώ.
Αύριο, 12 Ιουλίου, στη συνεδρίαση του Ecofin, αναμένεται να ληφθεί απόφαση σχετικά με την παράβαση των δημοσιονομικών κανόνων από την Ισπανία και την Πορτογαλία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, J. Dijsselbloem.
Μόνο εάν υπάρξει επιβεβαίωση της παράβασης των δημοσιονομικών κανόνων μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο, ανέφερε.
Αναφορικά με τις ιταλικές τράπεζες ο πρόεδρος του Eurogroup απέφυγε να σχολιάσει την κατάσταση το κλάδο, τονίζοντας ότι οι κανόνες που ισχύουν είναι γνωστοί.
Προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες,  πρόσθεσε ότι πάντοτε υπάρχουν τραπεζίτες που λένε ότι χρειάζονται περισσότερα για να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες.
«Είμαι εντελώς αντίθετος με αυτό, γιατί αυξάνει ξανά και ξανά το χρέος. Πρέπει να σταματήσει», τόνισε.
«Χρειαζόμαστε τα δημόσια χρήματα για να λύσουμε τα δικά μας προβλήματα.
Πρέπει η ηγεσία των τραπεζών να λύνει μόνη της τα προβλήματά της», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Σχετικά με το Brexit, ο Dijsselbloem τόνισε ότι θα έχει συνέπειες στη βρετανική οικονομία. 

Renzi: Εφικτή σύντομα μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διάσωση των ιταλικών τραπεζών

Μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διάσωση των ιταλικών τραπεζών είναι εφικτή και δεν απέχει πολύ, όπως δήλωσε την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 ο Ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi.
Νωρίτερα στην ημέρα, δημοσιεύματα ευρωπαϊκών εφημερίδων ανέφεραν ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιταλίας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον τρόπο με τον οποίο θα ανακεφαλαιοποιηθεί η Banca Monte dei Paschi di Siena και άλλες προβληματικές ιταλικές τράπεζες βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ τους για το αν θα υπάρχει συμμετοχή επενδυτών-καταθετών-ομολογιούχων τους σε περίπτωση διάσωσης από το ιταλικό κράτος με χρήματα φορολογούμενων.
Σήμερα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem δήλωσε, ότι θα εναντιωθεί σε διασώσεις τραπεζών με χρήματα φορολογουμένων, καθώς κατά την άποψή του δεν υφίσταται κάποια οξεία κρίση στην ευρωζώνη.
«Υπάρχουν ζητήματα μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ιταλικές τράπεζες, αλλά αυτό δεν αποτελεί κάτι καινούργιο», όπως τόνισε.

Οδηγία Τσίπρα σε Τσακαλώτο για σκληρή γραμμή στο Eurogroup και στήριξη σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία

«Σκληρή γραμμή» για «σθεναρή υποστήριξη» στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, έδωσε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, αναφορικά με τη συζήτηση που αφορά στα δημοσιονομικά ζητήματα και το ζήτημα των ιταλικών τραπεζών, αντιστοίχως.
Επισημαίνεται ότι στο σημερινό Eurogroup κυριάρχησαν η δημοσιονομική κατάσταση στην Ισπανία και την Πορτογαλία και η γενική οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη.
Τελικά, σε καμία ενημέρωση δεν προέβη ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, για το ελληνικό πρόγραμμα στο σημερινό Eurogroup της Δευτέρας 11 Ιουλίου 2016, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ που μετέδωσε νωρίτερα το bankingnews.gr.
Το ενδιαφέρον τώρα μετατοπίζεται στα «πηγαδάκια» που στήθηκαν μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup.

Moscovici: Οι δημοσιονομικοί κανόνες πρέπει να τηρούνται 

Όλα τα κράτη - μέλη ανεξαιρέτως πρέπει να διασφαλίσουν την πιστή τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων, δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ, P. Moscovici, προσερχόμενος για τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Με τη δήλωση αυτή ο ίδιος αναφερόταν στην παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων από τις κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, θέμα στο οποίο θα συζητηθεί στο σημερινό Eurogroup και στο αυριανό Ecofin.

Noonan: Όταν υπάρχουν κανόνες πρέπει να τηρούνται 

Ενέκρινε την επιβολή κυρώσεων σε Ισπανία και Πορτογαλία ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, μέσω δηλώσεων που έκανε προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup.
Ειδικότερα, ο Michael Noonan ανέφερε σχετικά με τα μεγάλα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς των δύο χωρών, πως η θέση της Ιρλανδίας του είναι ότι «όταν υπάρχουν κανόνες, αυτοί θα πρέπει να τηρούνται».
Σε ότι αφορά το επίσης επίκαιρο θέμα του Brexit, υποστήριξε πως αν στο μέλλον υπάρξει ένας υγιής διάλογος και μία καλή εμπορική συνεργασία ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε οι επιπτώσεις στην ιρλανδική οικονομία θα είναι αμελητέες.
Καταλήγοντας, επισήμανε πως η υποψηφιότητα της Theresa May σαν αντικαταστάτρια του David Cameron, είναι «το πρώτο βήμα για απομάκρυνση της αβεβαιότητας από το σύστημα».

Dombrovskis: Ηπιότερες οι επιπτώσεις του Brexit για την Ε.Ε. σε σχέση με αυτές της Μ. Βρετανίας

Στην παραδοχή ότι θα υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση από το Brexit, προχώρησε ο Valdis Dombrovskis, προσερχόμενος στο σημερινό (11/7) Eurogroup.
Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας θα πληγεί περισσότερο από την ευρωπαϊκή, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα και στις δύο πλευρές για επιτάχυνση των διαδικασιών που θα θέσουν το νησί εκτός του μπλοκ.
Σε ότι αφορά το επίσης επίκαιρο θέμα των κυρώσεων σε Πορτογαλία και Ισπανία, αρχικά κατήγγειλε την έλλειψη μέτρων για τη μείωση των ελλειμμάτων από τα δύο κράτη – μέλη, επαναλαμβάνοντας ωστόσο τα λεγόμενα του Jeroen Dijsselbloem, ότι δηλαδή οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν αύριο.
«Οι όποιες αποφάσεις δεν πρόκειται να ληφθούν πριν την αυριανή συνεδρίαση του Ecofin, στην οποία θα εγκριθεί η έκθεση της Κομισιόν για τις δύο χώρες», ανέφερε.
Τέλος, σχετικά με την κρίση που επικρατεί στο ιταλικό τραπεζικό σύστημα, τόνισε πως οι ευρωπαϊκές Αρχές και η μεσογειακή χώρα συνεργάζονται στενά για θέμα.

Αναλυτικά η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν:

Εποπτεία μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία

Το Eurogroup θα ενημερωθεί για τα βασικά αποτελέσματα της πέμπτης επανεξέτασης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στην Ιρλανδία και της τέταρτης επανεξέτασης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στην Πορτογαλία.
Στόχος της εποπτείας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι να αξιολογηθεί εάν ένα κράτος μέλος που έχει λάβει οικονομική ενίσχυση στο πλαίσιο ενός προγράμματος συνεχίζει να εφαρμόζει υγιείς πολιτικές και εάν υπάρχει κίνδυνος να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει τα δάνειά του.
Η εποπτεία μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος συνεχίζεται μέχρι την αποπληρωμή τουλάχιστον του 75% της ληφθείσας οικονομικής ενίσχυσης.
Οι δύο εποπτικές αποστολές του Ιουνίου 2016 διενεργήθηκαν από προσωπικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Οι πλήρεις εκθέσεις θα είναι διαθέσιμες αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.

Σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης - εφαρμογή στις χώρες της ζώνης του ευρώ

Το Eurogroup προτίθεται να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση στην Ισπανία και στην Πορτογαλία βάσει πιθανών συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος στις χώρες αυτές.
Οι όποιες αποφάσεις βάσει των συστάσεων της Επιτροπής θα ληφθούν από το Συμβούλιο της ΕΕ.

Δημοσιονομικός προσανατολισμός της ζώνης του ευρώ

Το Eurogroup αναμένεται να συζητήσει το δημοσιονομικό προσανατολισμό της ζώνης του ευρώ βάσει των εθνικών προγραμμάτων σταθερότητας που υποβλήθηκαν από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου φέτος τον Απρίλιο.
Η συζήτηση θα χρησιμεύσει στα κράτη μέλη κατά την προετοιμασία, εντός του τρέχοντος έτους, των δημοσιονομικών προγραμμάτων του 2017.

Θεματική συζήτηση για την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας: επενδύοντας στη ζώνη του ευρώ

Το Eurogroup θα συνεχίσει τη σειρά θεματικών συζητήσεων σχετικά με την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, εστιάζοντας αυτή τη φορά στις επενδύσεις.
Οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις και βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τρόπους αντιμετώπισης δομικών και κανονιστικών εμποδίων για τις επενδύσεις.
Η συζήτηση αυτή είναι συμπληρωματική ευρύτερων πρωτοβουλιών σε όλη την ΕΕ για την άρση των εμποδίων στις επενδύσεις.
Η αναζωογόνηση των επενδύσεων είναι ιδιαίτερης σημασίας για τη ζώνη του ευρώ, καθώς θεωρείται μέσο που συμβάλλει στην αποκατάσταση της ισορροπίας στη ζώνη του κοινού νομίσματος.

Πρώτη ενημέρωση: 09:35, Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης