Τα προγράμματα ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 συνεχίζονται κανονικά, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομίας

Τα προγράμματα ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 συνεχίζονται κανονικά, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομίας
Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρακολουθούν το θέμα και θα προβούν σε όλες τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται
Τα προγράμματα ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 συνεχίζονται κανονικά βάσει των εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ενώ οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες συνεχίζουν απρόσκοπτα τις ενέργειές τους ώστε η υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ να προχωρά με εντατικούς ρυθμούς.
Αυτό αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Οικονομίας αναφορικά με τις επιστολές της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Ανάπτυξης της Κομισιόν, με τις οποίες επισημαίνεται πιθανή μελλοντική διακοπή της χρηματοδότησης των συγχρηματοδοτούμενων έργων (πιθανή αναστολή στην αξιολόγηση των ενδιάμεσων αιτημάτων πληρωμής και «πάγωμα» περαιτέρω επεξεργασίας αιτημάτων πληρωμής που έχουν υποβληθεί), στο πλαίσιο της έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού για ενδεχόμενη ύπαρξη καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο.
Στο σημείωμα αναφέρεται ακόμη ότι:
- Η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και το πόρισμά της αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα. Αφορά συμβάσεις μεγάλων δημοσίων έργων των προηγούμενων τεσσάρων προγραμματικών περιόδων.
-Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρακολουθούν το θέμα και θα προβούν σε όλες τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται και προβλέπονται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς σε σχέση με τις υπό έρευνα συμβάσεις.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS