Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα YouGov: Γερμανοί, Γάλλοι, Σουηδοί και Φινλανδοί διαφωνούν με ευνοϊκή συμφωνία Brexit προς τη Βρετανία από Ε.Ε.

Έρευνα YouGov: Γερμανοί, Γάλλοι, Σουηδοί και Φινλανδοί διαφωνούν με ευνοϊκή συμφωνία Brexit προς τη Βρετανία από Ε.Ε.
Από τις 5 χώρες στις οποίες διενεργήθηκε η έρευνα, μόνον στη Δανία οι συμμετέχοντες τάχθηκαν υπέρ της προσφοράς γενναιόδωρης συμφωνίας από την Ε.Ε. στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit
Οι ψηφοφόροι στη Γερμανία, στη Γαλλία, στη Σουηδία και στη Φινλανδία πιστεύουν ότι δεν πρέπει να προσφερθεί μια γενναιόδωρη συμφωνία αποχωρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. στο πλαίσιο του Brexit, σύμφωνα με έρευνα γνώμης της εταιρείας YouGov που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016.
Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι περισσότερο απ' όλους αντιτίθενται σε μια καλή συμφωνία με τους Βρετανούς οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, οι οποίοι σε ποσοστό 53% δεν δέχονται να φανεί γενναιόδωρη η Ε.Ε. προς το Ηνωμένο Βασίλειο στις διαπραγματεύσεις του Brexit, έναντι 27% που υποστηρίζουν το αντίθετο.
Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες σε Γερμανία και Γαλλία εμφανίζονται να υποστηρίζουν μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ε.Ε-Ηνωμένου Βασιλείου μόνον αν το τελευταίο αποδεχθεί την ελεύθερη μετακίνηση (και εργασία) των πολιτών της Ε.Ε. σε βρετανικό έδαφος και μετά το Brexit.
Υπενθυμίζεται, ότι σε αυτό ακριβώς αντιτάχθηκαν κυρίως οι ψηφοφόροι υπέρ του Brexit στο μοιραίο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Η έρευνα γνώμης της YouGov πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2.045 Γερμανών, 1.008 Γάλλων και περίπου 1.000 ανθρώπων σε κάθε μία από τις Σουηδία, Φινλανδία και Δανία, μεταξύ 30 Ιουνίου και 5 Ιουλίου 2016.
Από τις πέντε χώρες στις οποίες διενεργήθηκε η έρευνα, μόνον στη Δανία οι συμμετέχοντες τάχθηκαν υπέρ της προσφοράς γενναιόδωρης συμφωνίας από την Ε.Ε. στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης