Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Καθοδική αναθεώρηση της εκτίμησης για το βρετανικό ΑΕΠ το 2017 σε ύφεση 0,4%, λόγω Brexit

Barclays: Καθοδική αναθεώρηση της εκτίμησης για το βρετανικό ΑΕΠ το 2017 σε ύφεση 0,4%, λόγω Brexit
Η Barclays κάνει λόγο για «παρατεταμένης διάρκειας αβεβαιότητα και οικονομικό άγχος», λόγω της απόφασης της 23ης Ιουνίου για αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.
Σε καθοδική αναθεώρηση της εκτίμησής της για το βρετανικό ΑΕΠ, αλλά και το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το 2017 προχώρησε σήμερα, Πέμπτη 7 Ιουλίου, η βρετανική τράπεζα Barclays.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της Barclays, φοβούμενοι μνησίκακες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, υποβάθμισαν την εκτίμησή τους για το ΑΕΠ του Ην. Βασιλείου το 2017 σε ύφεση 0,4%, έναντι αύξηση 1,8% προηγουμένως.
Αντιστοίχως, εκτιμούν πλέον ότι το ΑΕΠ της Ε.Ε. θα ενισχυθεί κατά 0,6%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση 1,7%.
Οι ίδιοι κάνουν λόγο για «παρατεταμένης διάρκειας αβεβαιότητα και οικονομικό άγχος», λόγω της απόφασης της 23ης Ιουνίου για αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε..
Επιπλέον, προειδοποιούν ότι συγκεκριμένες εξελίξεις θα μπορούσαν να θέσουν εκ νέου σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρωζώνης.
Για παράδειγμα, μια αντιπαλότητα μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε. στις διαπραγματεύσεις ή μια αναστάτωση στις αγορές σε περίπτωση που κράτος-μέλος της Ευρωζώνης αμφισβητήσει τη συμμετοχή του στην Ε.Ε..
Για αυτό, οι επενδυτές αναμένεται να παρακολουθήσουν τον Οκτώβριο εκ του σύνεγγυς το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Ιταλία, αλλά και τις βουλευτικές εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία εντός του 2017.
Σίγουρα τυχόν αποτελέσματα υπέρ των αντιευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων θα εκληφθούν ως κακή είδηση από τις αγορές, εκτιμούν οι αναλυτές της Barclays.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης