Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Για άνοδο του ευρωσκεπτικισμού προειδοποιεί ο πρωθυπουργός, λόγω των κυρώσεων από την Κομισιόν

Πορτογαλία: Για άνοδο του ευρωσκεπτικισμού προειδοποιεί ο πρωθυπουργός, λόγω των κυρώσεων από την Κομισιόν
«Οι κυρώσεις δεν θα γίνουν κατανοητές από τον πορτογαλικό λαό, ο οποίος επιβαρύνθηκε με μέτρα λιτότητας»  
Για άνοδο του ευρωσκεπτικισμού στην Πορτογαλία προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Antonio Costa, με αφορμή τις επικείμενες κυρώσεις κατά της Λισαβόνας για το έλλειμμα άνω του 3% στον κρατικό προϋπολογισμό (έφτασε στο 4,4%).
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της χώρας
«Οι κυρώσεις δεν θα γίνουν κατανοητές από τον πορτογαλικό λαό, ο οποίος πέρασε μία σοβαρή οικονομική ύφεση και επιβαρύνθηκε με μέτρα λιτότητας.
Θα υπάρξει κίνδυνος να αναπτυχθούν αντιευρωπαϊκά αισθήματα.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι επιπτώσεις του στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να παρακινήσουν την επιτροπή να αποτιμήσει τις συνέπειες της εφαρμογής κυρώσεων σε πολιτικό επίπεδο», αναφέρει στην επιστολή του προς την Κομισιόν ο κ.Costa, η οποία αν και εστάλη στις 4/7, ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα.
«Εάν αφαιρέσουμε όλα τα έκτακτα μέτρα", όπως η διάσωση της τράπεζας Banif τον Δεκέμβριο, το έλλειμμα διαμορφώνεται σε 3,2% του ΑΕΠ, κατά συνέπεια η παρέκκλιση ανέρχεται σε 0,2%, δηλαδή κάτω των 350 εκατομμυρίων ευρώ», προσθέτει.
Θυμίζουμε πως πριν λίγες ημέρες ο Matteo Renzi χαρακτήρισε «λάθος» την επιβολή κυρώσεων σε Ισπανία και Πορτογαλία, απευθύνοντας έκκληση για αλλαγή στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Γαλλία «τη γλίτωσε» χάρη στον κ.Juncker ("Επειδή είναι η Γαλλία…"), ωστόσο η Επιτροπή προανήγγειλε υπέρογκα πρόστιμα για τις άλλες δύο χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης