Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanofi: Ξεκινάνε σταδιακά οι συνομιλίες για την εξαγορά της Medivation

tags :
Sanofi: Ξεκινάνε σταδιακά οι συνομιλίες για την εξαγορά της Medivation
Παράλληλα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συνεργαστεί με τον αμερικανικό στρατό για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του ιού Ζίκα
Στη σύναψη συμφωνιών εμπιστευτικότητας, τόσο με τη Sanofi, όσο και με άλλες φαρμακευτικές εταιρίες, αποκάλυψε σήμερα (6/7) ότι έχει προχωρήσει η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας Medivation Inc, ανοίγοντας πλέον την πόρτα για πιθανές συνομιλίες εξαγοράς της, μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα κατά το οποίο αποτελούσε σχετικό στόχο.
Συγκεκριμένα, πέραν της Sanofi, η οποία ασκεί πιέσεις στην Medivation εδώ και αρκετούς μήνες, ανάμεσα στις υπόλοιπες εταιρίες που έχουν υπογράψει συμφωνίες εμπιστευτικότητας ανήκουν και οι Pfizer Inc. και Celgene Corp. πραγματοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το πρώτο βήμα που χρειάζεται για μία πιθανή συμφωνία εξαγοράς.
Να σημειώσουμε ότι η Medivation είχε απορρίψει πρόσφατα μία βελτιωμένη προσφορά της Sanofi, η οποία ήταν υψηλότερη των 52,5 δολαρίων ανά μετοχή, στα 58 δολάρια ανά μετοχή, ενώ πρόσφερε και επιπλέον 3 δολάρια ανά μετοχή αναφορικά με τις μελλοντικές πωλήσεις ενός εκ των πειραματικών φαρμάκων της εταιρίας το οποίο αφορά τη θεραπεία του καρκίνου.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η Sanofi ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συνεργαστεί με το Στρατιωτικό Βιοϊατρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (WRAIR) προκειμένου να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο κατά του ιού Ζίκα, γεγονός που θα ανοίξει την πόρτα για ευρύτερες συνεργασίες της εταιρίες με την αμερικανική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης