Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street λόγω U.S. Treasuries, Brexit, φόβων για παγκόσμια επιβράδυνση - Πτώση 0,68% του S&P 500

Απώλειες στη Wall Street λόγω U.S. Treasuries, Brexit, φόβων για παγκόσμια επιβράδυνση - Πτώση 0,68% του S&P 500
Μεγάλη πτώση 9,67% παρουσίασε η τιμή του ADR (American Depositary Receipt) της Εθνικής Τραπέζης, για να περιοριστεί σε 0,206 δολάρια ΗΠΑ
Πτώση μεγαλύτερη του 0,5% κατέγραψαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, μετά την υποχώρηση σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο (λόγω τεράστιας ζήτησης) της απόδοσης του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς των ΗΠΑ (U.S. Treasury), η οποία ακολούθησε τις νέες ανησυχίες των επενδυτών για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση λόγω Brexit.
Την πρώτη ημέρα λειτουργία του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης αυτήν την εβδομάδα, ιδιαίτερα επλήγησαν οι μετοχές του κλάδου ενέργειας - με απώλειες άνω του 2% - μετά τη νέα μεγάλη υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου περισσότερο από 4%, ενώ τόσο οι πρώτες ύλες, όσο και ο τραπεζικός κλάδος, υποχώρησαν κατά 1,5%.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εστίαση των επενδυτών της Wall Street στις χρηματιστηριακές εξελίξεις της Ευρώπης μετά την απόφαση των Βρετανών για Brexit, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην οξεία κρίση που αυτή προκάλεσε στον ιταλικό τραπεζικό κλάδο, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αμοιβαία κεφάλαια ακίνητης περιουσίας στη Βρετανία.
Πτώση 0,68% κατέγραψε ο δείκτης S&P 500, για να κατέλθει στις 2.088,55 μονάδες, έχοντας καταγράψει ιδιαίτερα μικρό εύρος διακύμανσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Παρά τις απώλειες, ο συγκεκριμένος δείκτης συνεχίζει να παρουσιάζει κέρδη 4,40% στις τελευταίες πέντε ημέρες.
Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA) απώλεσε 108,75 μονάδες ή το 0,61% της αξίας του, για να περιοριστεί σε 17.840,62 μονάδες με κέρδη πενθημέρου 4,09%.
Στις 4.822,90 μονάδες περιορίστηκε ο δείκτης Nasdaq Composite μετά από πτώση 0,82%, καταγράφοντας σωρευτικές απώλειες 3,68% από την αρχή του 2016.
Μεγάλη πτώση 9,67% παρουσίασε η τιμή του ADR (American Depositary Receipt) της Εθνικής Τραπέζης, για να περιοριστεί σε 0,206 δολάρια ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης