Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Οι επενδυτές πρέπει να αναζητήσουν κάλυψη για την επερχόμενη ύφεση στη Βρετανία

Barclays: Οι επενδυτές πρέπει να αναζητήσουν κάλυψη για την επερχόμενη ύφεση στη Βρετανία
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και η Τράπεζα της Αγγλίας είχαν προειδοποιήσει ενόψει του δημοψηφίσματος ότι η νίκη του Brexit θα μπορούσε να ρίξει το Ηνωμένο Βασίλειο σε ύφεση
Σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για δύο βρετανικές εισηγμένες εταιρείες προχώρησε η Barclays σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου, ρίχνοντας την ευθύνη στην αναμενόμενη «περίοδο ύφεσης και αβεβαιότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο»
Ειδικότερα, ο αναλυτής Andrew Ross και η ομάδα του προχώρησαν σε προειδοποιήσεις για την κτηματομεσιτική Rightmove και την ιστοσελίδα σύγκρισης των τιμών MoneySupermarket.com.
Η επενδυτική τράπεζα λέει ότι της αρέσουν τα επιχειρηματικά μοντέλα των δύο εταιρειών και πιστεύει ότι θα κερδίσει σε μακροπρόθεσμη βάση.
Αλλά και οι δύο είναι πολύ συνυφασμένη με την πορεία της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου για να αποφύγουν το πλήγμα από τη βουτιά στην οικονομία που η τράπεζα προβλέπει, ως αποτέλεσμα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποίησαν ενόψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. ότι η νίκη του Brexit θα μπορούσε να ρίξει το Ηνωμένο Βασίλειο σε ύφεση και πολλοί αναλυτές και τράπεζες έχουν σημειώσει ότι, στην καλύτερη περίπτωση, αναμένουν ένα πλήγμα στην ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης